Snacken in cafeteria gezonder dan thuis

Uit onderzoek van BesteProduct.nl blijkt dat thuisfriteuses de olie te heet verhitten en tijdens het frituren van friet een veel lagere temperatuur bereiken dan de ingestelde temperatuur. Het Voedingcentrum spreekt over een verassende en slechte uitslag voor de gezondheid.

Kankerverwekkende stoffen
Beste Product teste zeven frituurpannen. De Everglades Mini kwam als slechtste uit de test. De frituurpan verwarmde tijdens de test bij een ingestelde temperatuur van 175°C tot maar liefst 210°C. Een afwijking van 35°C. Volgens Patricia Schutte, voedingsdeskundige bij het Voedingscentrum is dit een kwalijke zaak. “Als het vet een te hoge temperatuur bereikt, ontstaan schadelijke, kankerverwekkende stoffen. Ook kan de snack verbranden.

De doe-het-zelver doet er dus verstandig aan om professionele apparatuur te kopen, of naar een cafetaria te gaan.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *