Friet

Van Michelinster naar frituurpan

Patat mayonaiseTopkoks richten zich steeds vaker op snacks en fastfood. Zo opende Ron Blaauw een hot dog restaurant en Robert Kranenburg een hamburgerrestaurant. Topkok Sergio Herman stort zich op de frituurpan. Hij gaat een frituurzaak openen genaamd Frites Atelier Amsterdam. Zo zien we maar weer dat het maken van goede snacks een ambacht is.

Slapeloze nachten
Sergio had er slapeloze nachten van, want hij kreeg de frieten niet perfect. Het duurde hem anderhalf jaar om de smaak te perfectioneren. Verwacht dus geen standaard patatzaak maar eentje met de beste ingrediënten, oog voor detail en heel veel keuze.

De patatten krijg u geserveerd in kartonnenbakjes in porties van 250 gram. Vervolgens krijgt u flinke keuze uit diverse gangbare en minder gangbare sauzen zoals Belgische mayonaise en saus op basis van truffel. U betaalt voor een patatje € 3,50 tot € 6 afhankelijk van de sauskeuze.

Kaviaarkroket
Daarnaast kunt u nog allerlei extra’s kiezen zoals stoofvlees of een groentegerecht. Ook zullen er exclusieve snacks verkocht worden. Wat kunnen we verwachten? Een kaviaarkroket, kreeftenburger of gouden kaassoufflé? We gaan het vanaf juni meemaken wanneer de vestiging in Amsterdam open gaat. De exacte locatie van het restaurant is nog niet bekend. Er komen ook een vestigingen in de andere grote steden zoals Den Haag.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *