Vandaag is het Bitterballendag

Burgerhuis bitterballenDe bitterbal, de populairste snack bij een borrel, bleek nog geen eigen dag te hebben. Bitterballenkoningin Ilona de Wit uit Tilburg was verbaasd toen dit ontdekte en besloot 27 maart om te dopen tot dag van de bitterbal.

De laatste bal
Door het coronavirus werd de bitterbaldag verplaatst, maar door de aangescherpte maatregelen kunnen we niet langer wachten. Zo is 27 maart de eerste dag van de bitterbal. Het is een mooi excuus om de frituurpan aan te slingeren en een portie te bakken. Zet de webcam aan en deel de mooie bruine ballen met hongerige collega’s? Ach zelfs die laatst bal, kunt u nu ook ongestoord pakken.

Anders dan gepland
Het oorspronkelijke idee om bij de viering van de eerste Nationale Bitterballendag horeca te betrekken met leuke acties op het terras en in de kroeg loopt door de huidige coronamaatregelen anders dan gepland. Maar omdat bitterballen niet alleen in de kroeg of in de voetbalkantine verkrijgbaar zijn – en ook prima thuis klaar te maken – blijft deze dag gewoon staan op 27 maart.

De bitterbal als erfgoed
Over thuis maken gesproken, het bitterballen kookboek van Ilona de Wit is vandaag verkrijgbaar. In dit boek staat dertig recepten zodat u zelf los kunt gaan in de keuken met allerlei creaties. Ilona is zo gek op bitterballen dat bekend staat als de ‘bitterballenkoningin’. Ze heeft ook een aanvraag ingediend om de bitterbal als immaterieel erfgoed aan te melden bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *