Kookboek met dertig recepten om bitterballen te maken
Nu de meeste van ons meer tijd thuis doorbrengen dan normaal is er ook genoeg tijd om wat culinaire hoogstandjes te bereiden. Uiteraard doel ik dan op hoogstandjes uit de frituurpan. Het bitterballen kookboek kan daar uiteraard goed bij helpen.

Bitterballen maken is niet moeilijk
Volgens de Brabantse bitterballenkoningin Ilona de Wit (38) is het niet moeilijk om een bitterbal te maken. Ze heeft een boek geschreven met daarin 30 unieke bitterbalrecepten met vlees-, vis en vega(n)vulling. Het Bourgondische Bitterballenboek verschijnt op 27 maart 2020.
Van klassiek tot culinaire hoogstandjes
Er passeren diverse bekende en minder bekende creaties. Van de klassieke bitterbal tot de Hawaii bitterbal, de Thaise curry bitterbal (vegan)en ook culinaire hoogstaande bitterballen met een vulling van bijvoorbeeld Puttanesca, Blauwe kaas & serranoham, Oosterse oesterzwam en Mosselen met spekjes.
Stap-voor-stap
Het Bourgondishe Bitterballenboek bevat stap-voor-stap recepten waarmee iedereen eenvoudig thuis de meest verrassende smaken bitterballen kan maken. Ook staat het boek vol met tips voor het invriezen, bewaren, frituren en serveren van bitterballen. De lancering van het boek valt samen met de eerste Nationale Bitterballendag die gepland staat op 27 maart. Deze dag is echter door corona-maatregelen iets aangepast. De dag van de bitterbal zal jaarlijks plaatsvinden.
Het Bourgondische Bitterballenboek zal verkrijgbaar zijn vanaf 27 maart met als ISBN nummer: 9789492723857. De verkoopprijs bedraagt € 22,50.