VegaFrick speciaal

VegaFrick is een gezonde en plantaardige variant op de frikandel

VegaFrickDe VegaFrick is een snack van de Flexitarian Bastards. Ze zijn een Belgische food start-up dat een samenwerking aan is gegaan met GoodLife Foods, het moederbedrijf van onder andere Beckers en Mexicano.

Door deze samenwerking kan de VegaFrick aan een groot publiek gepresenteerd worden. Zoals de naam doet vermoeden is de VegaFrick geheel plantaardig. Met 74 kcal en 0,5 gram plantaardig vet is de vegetarische frikandel per 100 gram een veel gezondere optie dan de snack van vlees. De traditionele frikandel scoort namelijk 224 kcal en 18 gram vet.

Herkenbaar
De VegaFrick is onder andere gemaakt van soja, eiwitpoeder, plantaardige vezels, Tarwebloem, erwtenbloem, zout en specerijen. Qua vorm en structuur lijkt de vegetarische snack veel op de frikandel. Dit zorgt uiteraard voor de herkenbaarheid bij de doelgroep.

VegaFrick speciaal

Alernatief?
Qua smaak is het lastig om een frikandel te imiteren. Maar er zit zeker een structuur en bepaalde sappigheid in. Persoonlijk vind ik de VegaFrick qua smaak meer op een worstje lijken dan een frikandel. Als alternatief voor iemand die bewust geen vlees eet of flexitariër is zal de VegaFrick een prima alternatief zijn.

VegaFrick

Voor jou geselecteerd:

One thought on “VegaFrick is een gezonde en plantaardige variant op de frikandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *