Voetprint expert: een frikandel is misschien de duurzaamste snack die er is

Kees Aarts is gespecialiseerd in de voetprint van mensen, een manier om de impact op de klimaatverandering in kaart te brengen. Deze specialist doet op de website Goedgevoel.be een belangrijke uitspraak: “een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is.

Kees geeft aan dat mensen zich niet bewust zijn van de keuzes die ze maken. Geen vlees eten heeft alleen zin als men vervolgens niet uit een ver oord groentes gaat kopen. Of in een elektrische auto rijden maar wel lange vliegvakanties maken, dat heeft ook weinig zin met het oog op de voetprint. Kees maakt alle keuzes op basis van zijn CO2-voetprint. Hoe kleiner die is, des te meer mensen een product kunnen consumeren. En dan kan men best vlees eten als dit maar bewust is.

Vanuit dit oogpunt noemt hij de frikandel als een duurzame snack. Het is een samengesteld restproduct met een lekkere smaak. Daarmee is de vertrouwde frikandel veel duurzamer dan allerlei nieuwe groente burgers gemaakt van planten, bonen of andere producten.

Dus laten we allemaal duurzaam gaan doen en eet vanavond een frikandel!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *