Voor deze sushi van 6 kilo moet u minstens 6 vrienden uitnodigen

Voor deze sushi van 6 kilo moet u minstens 6 vrienden uitnodigen

Voor deze sushi van 6 kilo moet u minstens 6 vrienden uitnodigenHet Japanse sushi-restaurant Umewaka is gespecialiseerd in enorm grote sushirollen. De sushi is zo groot dat u deze niet alleen op kunt eten. En toch moet dat eigenlijk wel in de regio waar het restaurant is gevestigd. Want ook in Japan eten nette mensen hun bordje keurig leeg. Maar een bord met 6 kilogram sushi, wat doet u daarmee? En wat kost dat eigenlijk?

Sushi-restaurant record
Het Restaurant Umewaka in de Japanse plaats Anjo is beroemd geworden met haar enorme sushi. Het ding heeft een diameter van 20 centimeter, weegt 6 kilo en bevat maar liefst 24 ingrediënten. Terecht heeft het dus een vermelding bij de World Record Academy.

Eten
Grote vraag blijft natuurlijk hoe u zo’n sushi van 6 kilo moet verslinden. De ervaring leert dat het vaak besteld wordt door meerdere restaurantgangers tegelijk, in uw eentje zou het immers wat veel worden. De prijs valt dan nog wel mee, want afhankelijk van de ingrediënten betaalt u tussen de 25 en 150 euro. Biertje erbij van 2 euro en als u met z’n zessen bent heeft u een mooi avondje voor minder dan 30 euro per persoon. Wel ziek van de kilo sushi natuurlijk, maar een mooie ervaring rijker. Zou u dat durven?

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *