Vrouwen snacken het meest tijdens het werk

AppelstrudelOnlangs werd er in het kader van het European Eating at Work onderzoek, onderzoek gedaan naar de eetgewoontes op en voor het werk. Nederlanders blijken slechte ontbijters te zijn, 20% slaat regelmatig een ontbijt over. Daarmee staan we op de derde plek  na Zweden 43% en Duitsland 25%.

Jongeren ontbijten onderweg
We weten allemaal hoe belangrijk het ontbijt is toch slaan vooral oudere werknemers (50 jaar en ouder) het ontbijt over. Van de jongeren (16-24 jaar) slaat slechts 14% het ontbijt over. Opvallend is dat de jongeren dit ontbijt vaak (21%) onderweg naar werk of school halen.

Vrouwen snacken het meest
Om de gemiste maaltijd in te halen, tegen de verveling of voor extra energie snacken we op het werk. Vrouwen blijken het meest te snaaien (64%) ten op zichten van de mannen (52%). De vrouwen nemen de snacks mee van huis terwijl de mannen zich vergrijpen aan de snacks in het bedrijfsrestaurant. Het favoriete snackmoment is tussen 15.00 – 16.00 uur.

Avondeten
Zoals we eigenlijk wel weten eten we graag vroeg in de avond ons avondeten. 30% doet dat tussen 17.00 – 18.00 uur en meer dan de helft doet dat tussen 18.00 – 19.00 uur. Daarmee zijn we het land dat het vroegst aan het avondeten begint. ter vergelijking: 74% van de Spanjaarden doet dat pas vanaf 21.00 uur.

Het European Eating at Work onderzoek is van Eurest en werd uitgevoerd door TNS onder 9.477 werknemers in tien Europese landen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *