Waarom een ovenfrikandel niet in de frituurpan mag

Stapel frikandellenHet staat duidelijk op de verpakking van ovenfrikandellen: niet geschikt voor friteusse! Maar waarom mag een ovenfrikandel niet in de frituurpan? Wat kan er gebeuren als de frikandel wel in het vet gaat?

We vroegen het direct aan de snackproducent Mora. Mora geeft aan dat hun producten uit de oven-serie expliciet zijn ontwikkeld voor bereiding in de oven/grill en airfryer. De korst is anders (dikker) dan van producten welke geschikt zijn voor de friteuse. Wanneer u de ovenproducten bereidt in een friteuse zult u niet het gewenste resultaat krijgen.

Deel dit snacknieuws op:

5 Comments on “Waarom een ovenfrikandel niet in de frituurpan mag

  1. Ik heb per ongeluk de oven frikandellen van Mora in de friteuse gedaan, ze waren ontdooid, heb ze geen 2 maar 4 minuten gebakken, en proef absoluut geen verschil met een gewone frikandel

  2. Voor als je ook met een snelle Google op dit drama-artikel met een lulverhaal van de fabrikant op een site met meer reclame dan inhoud uitgekomen bent. Ovensnacks kun je gewoon de frituur in gooien. Smaak is 99% hetzelfde als de reguliere frituurvariant. Frituur erop los!

  3. Per ongeluk airfryer/oven snack gekocht maar ik heb geen airfryer en wil die ook niet. Voor de enkele keer dat ik iets wil “snacken”, gaat het in de frituur- of koekenpan. Prima resultaat!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *