Waarom een ovenfrikandel niet in de frituurpan mag

Stapel frikandellenOp de verpakking van ovenfrikandellen staat het duidelijk vermeld: “Niet geschikt voor de friteuse!” Maar waarom is het eigenlijk een no-go om een ovenfrikandel in de frituurpan te gooien? Wat zijn de mogelijke gevolgen als je toch de verleiding niet kunt weerstaan?

Reactie van fabrikant
We hebben de producent van deze knapperige lekkernij, Mora, rechtstreeks om opheldering gevraagd. Volgens Mora zijn hun ovenfrikandellen specifiek ontwikkeld voor bereiding in de oven/grill en airfryer. De korst is anders, dikker dan die van snacks die geschikt zijn voor de friteuse. Wanneer je deze ovenlekkernijen in een frituurpan bereidt, kun je niet het gewenste resultaat verwachten.

Korst
Als snackliefhebbers is het begrijpelijk dat de verleiding groot kan zijn om die overheerlijke ovenfrikandel in de vertrouwde frituurpan te laten belanden. Echter, Mora benadrukt dat hun ovenproducten zijn geoptimaliseerd voor bereiding in de oven, grill, en airfryer. De reden hierachter ligt in de unieke samenstelling van de korst, die aanzienlijk verschilt van snacks die specifiek voor de friteuse zijn bedoeld.

De korst van ovenfrikandellen uit de Mora-ovenreeks is dikker en anders van textuur dan wat je gewend bent bij snacks die de frituurpan als hun thuis beschouwen. Dit komt door het specifieke bakproces in de oven, waardoor de textuur en smaak optimaal tot hun recht komen. Als je deze ovenlekkernijen in de frituurpan bereidt, loop je het risico niet alleen het beoogde resultaat te missen, maar ook de textuur en de smaak te verstoren.

Smaakervaring
Voor een perfecte smaakervaring raden wij aan de instructies op de verpakking te volgen en de ovenfrikandellen te bereiden in de oven, grill, of airfryer. Zo behoud je de unieke kwaliteiten van dit specifieke ovenproduct en geniet je optimaal van de smaakbeleving die Mora of welke snacksfabrikant dan ook voor ogen had.

Discussie
En, mocht je andere ervaringen hebben of willen delen welke snacks je wel of niet in de frituurpan bereidt, laat het ons weten in de reacties. De discussie is geopend voor alle fervente snackliefhebbers die hun kennis en ervaringen willen delen!

Voor jou geselecteerd:

6 thoughts on “Waarom een ovenfrikandel niet in de frituurpan mag

  1. Ik heb per ongeluk de oven frikandellen van Mora in de friteuse gedaan, ze waren ontdooid, heb ze geen 2 maar 4 minuten gebakken, en proef absoluut geen verschil met een gewone frikandel

  2. Voor als je ook met een snelle Google op dit drama-artikel met een lulverhaal van de fabrikant op een site met meer reclame dan inhoud uitgekomen bent. Ovensnacks kun je gewoon de frituur in gooien. Smaak is 99% hetzelfde als de reguliere frituurvariant. Frituur erop los!

  3. Per ongeluk airfryer/oven snack gekocht maar ik heb geen airfryer en wil die ook niet. Voor de enkele keer dat ik iets wil “snacken”, gaat het in de frituur- of koekenpan. Prima resultaat!

  4. Ik ben dol op garnalenkroketjes en laat de Lidl die nou net in de aanbieding hebben, maar dan wel speciaal voor de airfryer. Daar vind ik dus niks aan. Week en bleek komen ze eruit.
    En ja hoor, uit de frituur (5 min op 180 graden) komen ze heerlijk goudbruin bovendrijven. Niks geen ontploffingen of zwarte kruimels. Pure verkoopnonsens dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *