Wetenschap is bezig met gezonde hamburger

Mega HamburgerIn het Westen eten we in verhouding veel vlees en te weinig vis. Gevolg is dat we te weinig omega 3-vetten binnen krijgen die in vis zitten en te veel omega 6-vetzuren die in vlees zitten. Chinese wetenschappers zijn met dit gegeven aan de slag gegaan.



Vervangen
In een experiment hebben de Chinese wetenschappers de ongezonde omega 6-vetzuren uit de hamburger vervangen door de gezonde omega 3-vetzuren uit vis. Waarbij dit niet ten koste zou moeten gaan van de smaak van het vlees.

Nog niet vlekkeloos
Door het experiment zou de hoeveelheid gezonde vetten tot vijf keer groter worden dan normaal. Voorlopig is de techniek nog niet vlekkeloos. Hoofdonderzoeker Gong Cheng geeft aan dat de eerste stap is gezet maar dat er ook nog een hoop te ontdekken valt. Er is in ieder geval goede hoop dat er een gezonde(re) hamburger komt.

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *