Worsten voor borstenOp zondag 28 april wordt er in Antwerpen het kampioenschap curryworst eten gehouden. Dit is een wedstrijd voor het goede doel en wordt georganiseerd onder auspiciën en ten bate van Think Pink – Brussel. Tijdens dit evenement kunnen de deelnemers strijden om de snelste eter van het land te worden! Wie kan binnen 15 minuten de meeste curryworsten verslinden? Niet mee eten? Supporters zijn ook meer dan welkom en een pint is gauw gevat.  

Spelregels
De deelnemers krijgen bij de aanvang 1 potje mayonaise of ketchup naar keuze en 1 liter water.
De deelnemers mogen niet braken en niet naar het toilet gaan gedurende heel de wedstrijd.
De deelnemers mogen gedurende heel de wedstrijd hun stoel niet verlaten.
De deelnemers moeten telkens wanneer ze een nieuwe curryworst nemen hun mond volledig hebben leeg gegeten.

Strenge controle
De deelnemers krijgen elk een controleur die gedurende de wedstrijd zal controleren of de deelnemers zich wel aan de regels houden. Het aantal curryworsten dat de deelnemers eten, wordt ook door die controleur genoteerd. De controleur moet zich aan volgende regels houden:
De controleur noteert het aantal volledige curryworsten dat de deelnemers gegeten hebben.
Wanneer de deelnemers tijdens de wedstrijd minstens een deel van een curryworst op de grond laten vallen, wordt die curryworst niet meegeteld in de score.
Wanneer de deelnemers op het einde van de wedstrijd (belsignaal) geen volledige curryworst meer opgegeten hebben of hun mond niet leeg is gegeten bij de laatste hap van een volledige curryworst, wordt ook die curryworst niet meegeteld in de score.

Is het U worst?
Dat België verdeeld is dat wisten we wel maar tijdens mijn onderzoekje voor dit artikel kwam ik er achter dat een curryworst hier misschien wel helemaal geen curryworst is… Het zit namelijk zo: België is verdeeld in verschillende taalgebieden en dialect districten. In het westen, de Vlamingen hebben het over een frika(n)del, in het midden van het land zeg rond Antwerpen heeft men het over een curryworst en in het oosten heeft men het zelfs over een lange hamburger maar het gaat allemaal over de ons zo geliefde frikandel. Dus het zou zo maar kunnen dat het hier toch om een frikandellen eetwedstrijd gaat.

Worsten voor borsten

Meer sport
Overigens worden er ook op die dag de 10 miles en de Marathon van Antwerpen  gehouden. Met deelname aan deze hardloopwedstrijden steunt u ook Think Pink en hun inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. Er is dus zeker genoeg te doen daar in Antwerpen op 28 april.

Aanmelden curryworst kampioen wedstrijd:
Via website Pink Ribbon:  https://www.think-pink.be/nl/acties/d/a/5131
Via Facebook events:   https://www.facebook.com/events/593429097755866/

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *