Pannenkoek met spek

Zijn pannenkoeken als fastfood de toekomst?

Pannenkoek met gyrosWie denkt aan fastfood, denkt vaak aan hamburgers, frietjes en pizza’s. Maar de laatste jaren zien we steeds meer fastfoodconcepten die zich richten op gezonder en gevarieerder eten. En daarbij zijn pannenkoeken als fastfood een interessante optie. Met hun veelzijdigheid en snelle bereidingstijd zijn ze perfect voor drukke dagen en snackmomenten. Maar zijn pannenkoeken als fastfood ook echt de toekomst?

Pannenkoeken recept als fastfood
Pannenkoeken als fastfood zijn geen nieuw concept. Al jarenlang zijn er verschillende pannenkoekenrestaurants en -kramen te vinden in binnen- en buitenland. Maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer fastfoodketens die pannenkoeken aanbieden, zoals de Amerikaanse keten IHOP. De populariteit van deze fastfoodpannenkoeken lijkt toe te nemen, mede dankzij het gebruik van vernieuwende toppings en bijzondere smaken.

Het pannenkoeken recept wordt vaak als basis gebruikt, maar door het toevoegen van bijvoorbeeld chocolade, fruit of noten, krijgen de pannenkoeken een verrassende twist. Bovendien zijn er ook gezondere varianten van het pannenkoeken recept, waarbij gebruik wordt gemaakt van volkorenmeel en minder suiker. Hierdoor zijn pannenkoeken als fastfood niet alleen lekker, maar kunnen ze ook nog eens verantwoord zijn.

Pannenkoek met spek
Pannenkoek met spek

Veelzijdigheid van pannenkoeken
Een groot voordeel van pannenkoeken als fastfood is de veelzijdigheid van het gerecht. Je kunt ze zoet maken met bijvoorbeeld stroop, suiker en fruit, maar ook hartig met bijvoorbeeld kaas, ham en groenten. Bovendien kun je ze aanpassen aan verschillende eetvoorkeuren en diëten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van glutenvrij meel of plantaardige melk. Hierdoor is er voor iedereen wel een lekkere pannenkoek te vinden.

Snelle bereidingstijd
Een ander voordeel van pannenkoeken als fastfood is de snelle bereidingstijd. Met een goede pannenkoekenpan en een basisrecept heb je binnen enkele minuten al een pannenkoek op tafel. Dit maakt het ideaal als snelle maaltijd op drukke dagen of als snelle snack tussendoor. Ook voor restaurants en fastfoodketens is dit handig, omdat ze op deze manier snel en efficiënt kunnen werken.

Pannenkoek met gyros
Pannenkoek met gyros

Heeft het toekomst?
Of pannenkoeken als fastfood daadwerkelijk de toekomst hebben, is het nog afwachten. Er zijn nog niet veel fastfoodketens die zich volledig richten op pannenkoeken en het is nog de vraag of het grote publiek hierop zit te wachten. Toch lijkt de trend van gezonder en gevarieerder fastfood zich door te zetten en pannenkoeken als fastfoodconcept passen daar goed bij. Met hun veelzijdigheid, snelle bereidingstijd en vernieuwende smaken kunnen ze zeker een interessante optie zijn.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Zijn pannenkoeken als fastfood de toekomst?

 1. Hi,

  Een pannenkoek fastfood?! Dat is een interessante vraag.. in eerste instantie zou ik zelf zeggen van niet. Fastfood hoort doorgaans gefrituurd te zijn. Wanneer we echter de Dikke van Dale raadplegen, krijgen we een iets genuanceerder beeld. Het woordenboek geeft de volgende definitie: ”voedsel dat vlug klaar is voor consumptie, bv. diepvriesmaaltijden en snacks”.

  Je zou dus kunnen beargumenteren dat de pannenkoek voldoet aan deze definitie, het is echter maar net wat je onder ‘vlug’ verstaat. Een goed beslag maken kan even duren.. maar goed: het vet opwarmen voor de frituur duurt ook eventjes.

  Om tot een conclusie te komen: zolang de pannenkoek maar vettig genoeg wordt gemaakt; het liefste nog met de toevoeging van vlees, zou ik dit onder Fastfood rekenen.

  Wat vinden jullie?

  1. Beste Jilleke,

   We zien de term fastfood ook als een ruim begrip. Met de juiste voorbereidingen kunnen veel gerechten snel klaargemaakt worden. Een pannenkoek valt daar dus ook zeker onder. Er zijn ook genoeg fastfoodketens die op enig moment pannenkoeken hebben geserveerd of dat nog steeds doen bijvoorbeeld voor het ontbijt. Misschien moet het tijd worden voor een pannenkoeken drive-thru?

   Met vette groet,

   De redactie van Snacknieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *