23 frikandellen gegeten tijdens het NK frikandellen eten

Tijdens het NK frikandellen eten in Sneek heeft de 55-jarige Aart van de Streek 23 frikandellen gegeten in een uur tijd. Dat leverde hem de titel Nederlands Kampioen frikandellen eten op en een bokaal met een gouden frikandel.

De eerste vijftien frikandellen ging er goed in waarna het zwaarder werd. De winnaar besloot het te proberen met sauzen: de mayonaise was te vet, maar met appelmoes lukte het weer om het ritme op te pakken. De zojuist gekroonde frikandellen kampioen gaf daarna bij een interview bij Omroep Gelderland aan dat hij er nog wel eentje op zou kunnen. Het was voor zijn overwinning niet nodig want de nummer 2 at er 19 stuks.

Records
In de afgelopen jaren zijn er veel eetwedstrijden geweest met frikandellen. De wedstrijden zijn vaak niet officieel en de omstandigheden kunnen verschillen waardoor het lastig is om vast te stellen wat het echte record is. Officieus staat het record op 47 frikandellen in een uur die gegeten werden door Sjonnie Noordeinde uit Delft. Een ander record staat op naam van een man uit het Vlaamse Sint Niklaas. Hij zou er 19,5 in een kwartier hebben gegeten.

2 kilo vlees
De 23 frikandellen zijn samen goed voor 4370 calorieën, 4 meter frikandel of 2 kilo vlees. De winnaar maakte het goed. Hij had nog niet genoeg van frikandellen want diezelfde avond werd er friet met frikandellen gegeten. Ook werd er gesproken over eetwedstrijden en of het kan in een tijd van oorlog, hongersnood en andere problemen. Maar de winnaar pareert de vraag met het antwoord: “Hoeveel kwaad veroorzaakt het eten van frikandellen nu eigenlijk?

Frituurpannen Frikandelleneetwedstrijd

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *