Ballenpraat | Snacknieuws
Snacknieuws

Ballenpraat

Mora Oven bitterbalHet Algemeen Dagblad had onlangs weer een snacktest; deze keer hielden drie bitterballen experts spreekuur. Ze gingen helemaal los op oven- en airfryer bitterballen. Zelf heb ik mijn bedenkingen maar ik was vooral benieuwd wat deze kenners er van zouden vinden. Daarnaast hoopte ik op een messcherpe analyse in de trant van: is de oude bal nu lekkerder of de nieuwe.

Maar nee, helaas, ze waagden zich niet aan een vergelijking. Misschien was het wel een voorwaarde om de old school frituur niet te bespreken maar zo ontlopen deze fijnproevers de keiharde confrontatie: frituur ten opzichte van de fryer. Persoonlijk vind ik dit een gemiste kans.

Ik las wel een paar dingen waar ik zelf nog niet aan had gedacht; iemand opperde bijvoorbeeld dat de ragout soms naar beneden zakt omdat de ballen stil liggen en niet kunnen draaien zoals in het vet. Deze had ik me ook niet gerealiseerd: “eigenlijk wordt je bedrogen voordat deze ballen in het pak gaan hebben ze ook al 3 minuten in de frituur gelegen”.

Hier de uitslag daar gaat het u toch om:

No. Merk Cijfer Prijs Opmerkingen
1. Mora 8,1 € 3,09 Krokante korst, lekker draadjes vlees, vette vleessmaak met nootmuskaat
2. van Dobben 7,8 € 4,09 Crunchy korst, smaakt naar meer (jammer dat er maar 12 inzitten)
3. Albert Heijn 7,5 € 1,99 Iets te dikke (pantser) korst
4. Kwekkeboom 7,1 € 3,69 Prima korst, vulling fijn gekruid, weinig structuur en te plakkerig
5. Plus 6,4 € 1,91 Goeie korst kleur en smaak top. Textuur vlees ontbreekt in vulling
6. Jumbo 5,8 € 1,91 Smaak lijkt het meeste op de oude frituur ballen. Ragout glad korst dik en hard
7. LIDL (Biz Biz) 5,1 € 1,99 Korst te zacht en melig. Ragout is zurig en heeft een flauwe slappe smaak.

Het podium

Mora Oven bitterbal Van Dobben Oven bitterbal Albert Heijn oven bitterbal

 

 

Deel dit snacknieuws op:

Blijf op de hoogte

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *