Bier bitterballenoorlog op komst

Leffe BitterbalDe Bierbroertjes is een producent van bier bitterballen. Ze claimen nu het alleenrecht te hebben voor de variatie van een bitterbal met bier erin. Dat is vreemd te noemen want er zijn ook al andere varianten zoals de La Trappe Quadruppel De Jong Food en Leffe Bitterbal van De Bourgondiër.


Advertentie


Octrooi
Maar nu Oma Bobs een bier bitterbal heeft gemaakt blijkt er plots een octrooi te zijn. Samen met De Prael heeft Oma Bobs de De Prael bier bitterbal gemaakt. De eigenaar van Oma Bobs, Jurgen Ottenhoff, laat weten het onzin te vinden. “Je kunt ook geen Draadjesvlees Bitterbal claimen. Of een exotische Pekingeend Bitterbal.”

Betalen
Jurgen geeft in een persbericht aan dat de Bierbroertjes geld wil zien van Oma Bobs. Het zou gaan om een dagelijkse schadevergoeding. Maar Jurgen wil niet schikken, hij bestrijdt het octrooi en dus de claim. Volgens het octrooi bevatten de bierbitterballen echt alcohol. Dat zou volgens Jurgen betekenen dat men zich moet legitimeren bij het bestellen van een portie.

Het is onduidelijk of de andere producenten van bier bitterballen ook het octrooi schenden en ook moeten betalen. Maar het lijkt nu vooral om een actie tegen Oma Bobs te zijn.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *