Burger King

Burger King kan Russische restaurants (nog) niet sluiten

Burger King bordIn navolging van diverse grote fastfoodketens wil ook Burger King zich uit Rusland terugtrekken. Echter kan dit niet door contracten met andere partijen. Burger King is onderdeel van Restaurant Brands International (RBI) en heeft de restaurants opgezet in een franchiseconstructie en bezit daardoor niet een meerderheidsbelang.

Terugtrekken zou dus moeten gebeuren in samenspraak met een Russische ondernemer Alexander Kolobov. Maar ondanks diverse pogingen heeft RBI nog niets vernomen van deze ondernemer. David Shear, een topman binnen RBI, geeft aan dat alleen met behulp van de Russische overheid de restaurants gesloten kunnen worden. Maar daar gaan ze in Rusland (zoals verwacht) niet in mee.

Geen Whoppers meer
Wel heeft Burger King alle voorraden, campagnes en dagelijkse ondersteuning tot nader order gestaakt. Waardoor de restaurants langzaam aan door hun voorraden raken. Contractueel voldoet Burger King dan aan de afspraken maar doordat er geen voorraden zijn zullen de restaurants waarschijnlijk alsnog moeten sluiten. De winst die momenteel nog wordt gemaakt in de Russische vestigingen wordt overgemaakt naar het UNHCR, een fonds voor vluchtelingen van de Verenigde Naties.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *