First DateEr is op Bonaire veel veranderd sinds mijn laatste bezoek maar gelukkig is er na al die jaren nog steeds de Wattaburger die lekkere snackhoek met “Nederlandse hap” waar ik al van  menige gefrituurde versnapering heb kunnen genieten. Nu een waar rustpunt tussen alle mutaties.

Met gemengde gevoelens nam ik alle verandering in me op. De dollar als munteenheid, de pick-ups waren  groter en de toeristen: vooral Amerikanen met meer. Er komen tegenwoordig ook veel cruiseschepen naar het eiland, drie keer in de week is er een heuse eiland invasie. Hierdoor wordt er natuurlijk veel meer gesnackt.

Bier en burgers
Ik hoorde dat er onlangs een eethuisje was geopend met de naam “Beer & Burgers”. U begrijpt, mijn aandacht was getrokken. Laura Bakhuis eigenaresse, serveerde ons een heerlijke burger met de welluidende naam ‘First date’ inderdaad een eerste ontmoeting om nooit te vergeten, heerlijk echt om aan te bevelen en dat alles ook nog eens voor een zeer acceptabele prijs.

First Date
First Date – Beer & Burgers

Cactus blue
Mocht u er echter voor kiezen om liever op het strand te vertoeven, wat ik bij een constante temperatuur van 31 graden zeker kan aan bevelen. Ga dan even buiten Kralendijk naar Donkey Beach daar vindt u door de week de artistiek beschilderde  foodtruck van twee super enthousiaste ondernemers: Maxim en Charlotte. Zij bieden u een scala van burgers en soms zelfs een Lionfish burger dit alles in een tropische entourage die deze twee jonge mensen presenteren als ‘Cactus blue on the beach’.

Cactus blue on the beach Beer & Burgers Bonaire

Voor jou geselecteerd:

4 thoughts on “Caribisch snacken

    1. Bon dia. even “gegoogled” op King Kong Bonaire, het lijkt een van de nieuwe foodtrucks te zijn op het eiland. Als ik weer in de buurt ben zal ik zeker hun Junk yard dog uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *