De lekkerste hamburger van Nederland 2017

De lekkerste hamburger nummer 1De wedstrijd de lekkerste hamburger van Nederland categorie fastest 2017 (4e editie) was ook dit jaar weer een uiterst spannende strijd. 12 gemotiveerde deelnemers streden voor de grootste bokaal waarvoor elk fastservice restaurant of snackbar graag een prominente plaats voor inruimt.

Opdracht, doel en thema
De belangrijkste wedstrijdregel is dat je 4 identieke broodjes hamburger en een losse hamburger bakt in 6 minuten tijd. Dat mag creatief zijn want het doel van deze wedstrijd is het stimuleren van de creativiteit en de inventiviteit bij het samenstellen van een toch makkelijk reproduceerbare hamburger. Het thema voor dit jaar is “Dutchie”. Concreet: vlees keuze en herkomst vrij, alle ingrediënten uitsluitend van Hollandse bodem.

De lekkerste hamburger - Pokemon
Bij de lekkerste hamburger wedstrijd komen er prachtige creaties voorbij.

Proefjury
Proef jurylid is mijn titel en de taak die ik in deze wedstrijd heb. Ik krijg een aantal criteria opgegeven waar ik op moet jureren en in 3  minuten is proeven samen met het documenteren en het fotograferen voor de site van Snacknieuws een flinke opgaaf maar ook de deelnemers staan onder druk. Ik geef het u te doen, als jongeling op een groot podium, vol in de schijnwerpers en met meer camera’s dan dat er bij paleis Noordeinde staan. Respect hoor!

De winnaar van de Lekkerste Hamburger aan het werk
De winnaar van de lekkerste hamburger aan het werk.

Top 3
De winnaar van dit jaar Vincent kende ik nog van het vorige jaar toen ik hem de 3e prijs mocht overhandigen. Wijs geworden door zijn fouten in 2016 waar hij voornamelijk door tijdsoverschrijding naast de hoofdprijs greep zocht hij deze keer naar een eenvoudiger combinatie met niet teveel ingrediënten. Hij vond deze na experimenteren in karamel, bacon en kleine stukjes versnipperde stroopwafel. Een verrassende winnende combinatie waarin ook de burger goed overeind bleef. Wat mij betreft een terechte winnaar. Hier nog een overzicht van de top 3:

1.
Vincent Kuik de Rijk
met de creatie:   Kei Lekkerrrr
2.
Algo Vissers
met de creatie: Delectable burger
3.
Raymon Ebing
met de creatie: Dutch Angus Burger

De lekkerste hamburger nummer 1 De lekkerste hamburger van Nederland nummer 2De lekkerste hamburger van Nederland nummer 3

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *