De lekkerste wedstrijden op de Horecava 2018

Impressie lekkerste wedstrijdOp de komende Horecava 2018 worden weer een aantal “lekkerste wedstrijden” georganiseerd. Snacknieuws heeft de afgelopen drie jaar een jurylid geleverd voor de hamburger wedstrijd  dus uit eerste hand kunnen wij melden dat deze wedstrijden zenuwslopend zijn zowel voor deelnemers als jury.  We zijn deze dagen uiteraard met een aantal mobiele reporters op de Horecava en zullen deze keer vanaf de zijlijn verslag doen van een aantal wedstrijden.


Advertentie


Hotdog + Thema
Stichting de lekkerste wedstrijden heeft dit jaar weer een nieuw onderdeel  aan het toch al drukke programma toegevoegd:  de hotdog wedstrijd.  Ook heeft de stichting het verplichte thema geschrapt verleden jaar was het bijvoorbeeld ”Dutchie” wat in hield: Vlees keuze en herkomst vrij, alle ingrediënten uitsluitend van Hollandse bodem echter voor 2018 is er dus helemaal geen thema vast gesteld. Men verwacht dat er met deze vrijheid van thema zo min mogelijk beperkingen voor een creatieve oplossing zullen zijn maar het is geen wedstrijd als er niet een paar afspraken zijn, zoals het onder tijdsdruk presteren.  

Lekkerste hotdogCriteria hotdog wedstrijd

  • Te maken: 5 identieke creaties
  • Maximale tijd: 10 minuten
  • Maximale verkoopprijs: vrij
  • Maximale kostprijs: € 4,00

Verrassing
Ik moet zeggen dat ik persoonlijk juist erg naar deze wedstrijd uit zie. Hij is nieuw, wat kan je verwachten, het is nog een verrassing en daarom vind ik het jammer dat ik dit jaar niet in de jury zit.  Heb een paar Horecava’s geleden zo’n lekkere worst geproefd dat ik echt hoop dat de deelnemers die als basis gaan gebruiken voor hun creatie daar hadden ze bij mij zo al een paar punten meer verdiend. Hier een programma overzicht van de lekkerste wedstrijden op de Horecava 2018.

Impressie lekkerste wedstrijd

Hotdog wedstrijd

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *