Deze week is de week van de croquet

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 november 2012 is de week van de croquet of zoals we de snack beter kennen: kroket. De week, die iets langer duurt van een week, is bedacht door Royaan de leverancier van VanDobbben en Kwekkeboom croquetten. Tijdens deze week bieden duizenden eetgelegenheden de populaire snack voor maar € 1 aan en met een broodje kost de snack € 1,50.

Favoriete krokettenmoment
Naast de gunstige verkoopprijs kunt u tijdens deze week uw favoriete krokettenmoment  fotograferen en plaatsen op de Facebookpagina van het evenement of opsturen naar weekvandecroquet@royaan.nl. Onder alle inzendingen verloot Royaan een uur gratis snacken met tien vrienden.

Van koninklijke croquet naar snack kroket
De oorsprong van de croquet ligt waarschijnlijk in Frankrijk, in 1705 werd er voor het eerst gesproken over een croquet in een kookboek van de kok van Lodewijk XIV. De croquet had toen de vorm van een ei. In 1830 werd er voor het eerst melding gemaakt van Nederlandse recepten voor het maken van een croquet. Na de tweede wereldoorlog is de croquet van een chic (tussen)gerecht, een snack geworden zoals wij die vandaag de dag kennen. Vanaf 1994 is de spelling aangepast voor croquetten en mogen we officieel spreken van “kroket”.

Om mee te delen in de feestvreugde zullen we deze week op ons Twitteraccount een aantal berichten over kroketten met jullie delen.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Deze week is de week van de croquet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *