Los Angeles pleit voor vleesloze maandag

Los Angeles riep eerder op om fastfoodketens te verbieden, nu heeft de gemeenteraad met 14 tegen 0 een resolutie aangenomen om bewoners te overtuigen van een “vleesloze maandag”. De gemeenteraad heeft de resolutie aangenomen als advies om inwoners gezonder te laten leven en hoopt op een positieve impact op het milieu. Het is niet de bedoeling dat de politie op maandagen burgers gaat controleren op het niet nuttigen van vlees, het blijft bij een advies.

Gezonder en bewuster
Raadslid Jan Perry, ook groot voorstander van het verbod op fastfoodketens zegt: “als bewoners van Los Angeles bewuster gaan eten dan kunnen we het eten van verzadigde vetten verminderen en het risico op hart -en vaatziekten met 19 procent verkleinen.

Food Policy Council
Het voorstel is bedacht door de Food Policy Council dat als doel heeft om meer en beter werk te creëren in de voedselindustrie. Daarnaast staan het aanmoedigen van kleine voedselbedrijven en gezonder eten hoog op hun agenda.

Is dit een goedbedoeld advies of een advies waar niemand zich iets van aan gaat trekken? Laat het ons wet door middel van een reactie.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Los Angeles pleit voor vleesloze maandag

  1. Goed idee. Er zijn meerdere redenen om minder tot geen vlees te eten. Als mensen op maandag geen vlees eten, zullen ze ook wel kunnen bedenken dat ze op andere dagen ook geen vlees hoeven te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *