Domino’s verwacht 100.000 pizza’s te bakken op 1 januari

Nieuwjaarsdag en tweede kerstdag zijn de drukste dagen van het jaar voor pizzaketen Domino’s. Op nieuwjaarsdag verwacht de pizzaketen liefs 100.000 pizza’s te bakken. De meest bestelde pizza’s zijn dan Pepperoni en Margaritha.

Snelheid
Aangezien snelheid van groot belang is bij het bereiden van zoveel pizza’s krijgen de bakkers wat tips van Thomas Willemstein. Thomas is met 1 minuut en 3 seconden voor het bereiden van drie pizza’s de snelste pizzabakker van Nederland. “De meest ervaren pizzabakkers zorgen ervoor dat van het bolletje deeg zo snel mogelijk een bodem wordt gemaakt. Dat lijkt namelijk heel gemakkelijk, maar is het moeilijkste om te leren en vooral om snelheid te halen. Daarnaast is het belangrijk om in de wedstrijd – maar ook in de winkel tijdens de spits – je hoofd koel te houden en niet te stressen.”

19 miljoen pizza’s
Domino’s bakte in 2019 totaal 19 miljoen pizza’s voor de Nederlandse consument. De Pepperoni pizza is nog steeds de favoriet gevolgd door de Margaritha met kaas. De keten merkt een groei op het gebied van vegetarische en veganistische pizza’s. Twintig procent van alle pizza’s die worden besteld zijn vegetarisch of vegan. Komend jaar zal daar dus nog meer aanbod in komen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *