De 10 leukste snacks van 2019

Vlees wortel2019 was een mooi snackjaar. Een aantal snacks zijn ons bijgebleven en daar zitten hopelijk wat blijvertjes tussen. We hebben een lijst samengesteld met de favoriete, leukste en opvallendste snacks uit 2019. Is de lijst compleet? Nee, we kunnen ook een top 50 maken maar we moeten nou eenmaal keuzes maken. Daarom onze tien favoriete snacks van 2019:


Advertentie


10. Vleeswortel, Arby’s
Geheel tegendraads, zoals zo vaak, heeft Arby’s een vlees variant gemaakt van een wortel. De Amerikaanse fastfoodketen shockeert wel vaker met vlees. Vooral door de opvallende verschijning en omdat het tegendraads is vinden we het een notering in deze lijst waard. Lees meer.

Hitterbal9. Hitterbal, Swinkels Food
De Hitterbal werd in januari geintroduceerd. In een maandtijd werd het concept bedacht en uitgevoerd. De hete bitterbal werd door ons goed ontvangen, dat kwam mede door de leuke presentatie. Lees meer.

8. Rebel Whopper, Burger King
2019 was het jaar van heel veel vegetarische snacks. De Rebel Whopper is daarbij een van de beter uitgevoerde en opvallende varianten. Want hamburgerketen Burger King toverde hun meest iconische burger om tot een vegetarische variant. Lees meer.

7. Leon&León friet
Het werd bij de aankondiging Frites 3.0 genoemd. Maar er moet gezegd worden dat de eerste koolhydraat-arme friet van Leon&León een enorm goed product is. Friet met 30% minder koolhydraat-, calorie- en vetwaarden is voor iedereen een aanwinst want dan kunnen we nog meer friet eten. Lees meer.

6. Pizza met bloemkolen bodem, New York Pizza
Niet zozeer deze pizza maar vooral de campagne eromheen zorgde voor veel ophef. Op reclameposters stonden ontblote dames met bloemkolen. Dit mag niet anno 2019 en zorgde voor wat opschudding. Prima reclame voor New York Pizza en de bloemkolenbodem. We zouden bijna vergeten dat een bodem van bloemkolen ook gezonder is. Lees meer.

McDonald's snackbox5. Sharebox, McDonald’s
Aangezien iedereen altijd een nugget of een frietje meepikt is er door McDonald’s een ShareBox bedacht. Dit is een door met Chicken McNuggets, Chicken Tenders en Cheese snacks. Deze box kan gedeeld worden tijdens het eten, als tussendoortje of bijvoorbeeld als borrelhapje. Lees meer.

4. Borrelmaatjes, Van Geloven
De borrelmaatjes is een borrelbox die ontstaan is uit een samenwerking van diverse dochterbedrijven die onder de vlag van Van Geloven vallen. In de box zit een mini kalfskroket van Van Dobben, een mini bami oriëntal schijf van Welten Snacks, een mini frikandel van Van Lieshout, een mini Crispy Chicken van Mora, een mini rundkroket van de Bourgondiër en een mini kaassoufle van Souflesse. Lees meer.

3. De Loempidel, Vanreusel
Snackfabrikant Vanreusel bracht Nederland en Azië bij elkaar in één snack, de Loempidel. Ja, u heeft het goed. Dit is een combinatie van een loempia met een frikandel! Lees meer.

2. Kroketletter, Croquetten Boutique uit Utrecht
Een prachtig gevormde kroket in de vorm van de S van Sinterklaas. Deze kroket is in verschillende smaken verkrijgbaar geweest: de traditionele met draadjesvlees, de hartige met oude kaas en de zoete met mokka en hazelnoot vulling. Lees meer.

1. FreaKINGdel, Burger King
Alles klopt aan deze snack. De naam, de presentatie, de prijs. Burger King heeft er goed aan gedaan om deze snack te introduceren. Ja, frikandellen horen uit de frituurpan te komen, maar deze niet! Lees meer.

Freakingdel

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *