Braadworsten
 Dit bericht was oorspronkelijk gepland op 20 december 2016. Door de aanslag van 19 december in Berlijn heeft de redactie van Snacknieuws het bericht uitgesteld.

worst-in-berlijn-2Momenteel zijn de kerstmarkten weer een hot item. Via allerlei pop-ups van de provider en aanbevelingen in uw mailbox wordt het u schier onmogelijk gemaakt dit fenomeen te vergeten. Ik ben gezwicht en ben dit jaar weer naar Berlijn geweest. Men leeft en eet daar op straat en ik deed vol overgave mee.

Worsten
Het was een ontmoeting van oude vrienden Hans en de worsten. We hadden het goed verdeeld mijn vrouw keek naar de engeltjes in alle maten en vormen en ik deed het zelfde maar dan bij de worsten. U als trouwe Snacknieuws volger bent natuurlijk benieuwd naar de resultaten.

Worst in Berlijn

Top 5
Zoals al gezegd was ik al eens eerder in Berlijn en heb toen een top-5 van eetbare snelle snacks geschreven. Op de markten dit jaar zag ik toch voornamelijk veel worsten in diverse maten. Ik rook curryworst, zag de original  Frankfurter rostbrat wurst en at een broodje Nurnberger en een broodje Krakauer. Gelukkig was er ook nog de originele Bratwurst (zonder verdere aanwijzing ) maar wel super lekker. Wat nieuw voor me was waren de “Halbes Meters” een heerlijke 50 cm worst, ook om te smullen.  

Halve meter braadworst
Een halve meter braadworst

Nieuw gezegde
Zoals u leest ben ik lyrisch over de heerlijke worsten en wil daarom een nieuw gezegde introduceren. Zeg maar een eerbetoon aan de Duitse worst en de Berlijnse worst in het bijzonder. ”Als je worst lust moet je in Berlijn zijn”  en de  betekenis die ik hier dan aan zou willen geven: “Je moet je zelf af en toe eens lekker kunnen verwennen”.

broodje Krakauer worst
broodje Krakauer worst

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Hans worst in Berlijn

  1. Nou Hans, de verhouding broodje en worst op de laatste foto, onderaan het artikel zie ik wel zitten… Hoeveel heb je er naar binnen geschoven ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *