Hands Off My Chocolate – Crispy cookie caramel & seasalt

crispy seasaltDe combinatie van karamel, zeezout en chocolade zien we steeds vaker terug. Hands Off My Chocolate is er volgens eigen zeggen in geslaagd om de combinatie nu nog lekkerder te maken door er gebakken crispy cookies aan toe te voegen. Tijd voor Snacknieuws om deze chocolade te testen.

Toen ik vertelde dat ik een nieuwe chocolade reep mocht proberen kreeg ik gelijk enthousiaste reacties uit mijn omgeving. Om iedereen te vriend te houden besloot ik een klein testpanel te maken waarbij we de verschillende aspecten van de chocolade bekijken:

Verpakking/uiterlijk
De verpakking ziet er aantrekkelijk uit. Het trekt direct de aandacht. De reep is ingedeeld in kleine stukjes die makkelijk af te breken zijn. Een soort van pralines. Op al deze stukjes staat in verschillende lettertypes “mine”. Op een eentje staat een doorgekraste “yours”. Dergelijke details geven de chocolade net even dat beetje extra’s mee.

crispy seasalt

Geur
Over de geur is het panel redelijk eensgezind. Het ruikt naar melkchocolade, wat niet zo vreemd is.

Kleur
De Hands Off My Chocolate reep is tweekleurig bruin. De bovenkant heeft de typische melkchocolade kleur terwijl de onderkant een stuk donkerder is gekleurd.

Structuur
Als het op het proefgedeelte aankomt zien we dat het panel wat meer diversiteit in de antwoorden geeft. De structuur wordt omschreven als chruncy, knapperig. De reep is makkelijk in stukjes te breken maar dit kan niet erg netjes. Er ontstaan veel kruimels. Een lid van het panel geeft aan dat de reep aan zijn tanden plakt.

Smaak
Tot zover scoort de reep dus erg god. Maar het belangrijkste is de smaak. De chocolade is volgens de testers niet te zoet, de karamel is dus niet overheersend. De chocolade is kwalitatief van goede kwaliteit en smaakt prima. Na ieder hapje komt de zoute smaak vrij. Ook deze is niet heel overheersend. Al heb ik het idee dat het per stuk kan verschillen hoeveel zout er in zit. Met een paar mensen is de reep binnen de kortste keren op.

Conclusie
Door de verpakking lijkt het een egoïstische reep. Toch is het een reep die gemakkelijk uitdeelt. Zowel de vorm als de smaak is onderscheidend. Wie gek is op chocolade met zout moet deze chocolade zeker proberen. Delen mag maar het hoeft niet. De repen zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Marqt voor ongeveer € 1,79. U steunt dan ook de Cocoa Horizons Foundation. Hiermee worden cacaoboeren en hun gemeenschappen in Ivoorkust en Ghana gesteund. Niet alleen financieel maar ook op het gebied van onderwijs voor kinderen, gezondheiszorg en schoon drinkwater.

homc_crispy_seasalt2

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *