Het lekkerste burgermenu 2019

Lekkerste Hamburgermenu 2019 winnaarDit jaar werd ik weer gevraagd te jureren bij een Lekkerste wedstrijd op de Horecava. Ik heb toegezegd ook al omdat het een nieuw onderdeel van de jaarlijks terugkerende wedstrijden betrof en ik benieuwd was hoe dit uit zou pakken. Dus werd ik  proef jurylid bij “Het lekkerste Burgermenu 1e editie 2019” een hele mond vol.  Het gaat nu dus niet alleen om een hamburger van wereldklasse maar om een heel burger menu. Je zal maar in de jury zitten….


Advertentie


Deelnemers
Maximaal 12 deelnemers konden aan dit nieuwe onderdeel meedoen. Misschien omdat het de eerste keer was (angst?) of omdat er griep heerst maar het deelnemers veld was wat uitgedund en uiteindelijk waren er tijdens de wedstrijd 8 dapperen aan het zwoegen en zweten boven de bakplaat.

De opdracht
Deelnemers moeten 5 identieke hamburger menu’s maken in 8 minuten. Een menu bestaat uit een broodje met burger inclusief een aardappelproduct (bijvoorbeeld friet, wedge o.i.d.) en eventueel aangevuld met (rauwkost)salade. Sauzen mogen er apart bij geserveerd worden. Een hamburger wordt als volgt gedefinieerd: een gebakken of gegrild stuk vlees of vis in een open gesneden broodje.

Lekkerste Hamburgermenu 2019 winnaar
Feryland Palimbong in actie

De wedstrijd
Bij dit soort wedstrijden is het hardwerken voor de deelnemers maar ook voor de juryleden echt. Nadat  het eerste menu doorkwam was het om de paar minuten gas erop, foto, proeven, analyse, waarderen daar heb je maar een paar minuten per hamburger menu voor.

Lekkerste Hamburgermenu 2019

 

Mijn beleving
Het was deze keer weer hoogstaand vakwerk wat ik te zien en te proeven kreeg. Hier en daar was er een uitschieter waarvan je kan zeggen kijk nog eens hoe je collega’s deze wedstrijd interpreteren. Vijfmaal een heel menu presenteren  in 8 minuten is toch een dingetje. Veel variaties waren er in de hamburgers maar ook in het aardappel product vaak afgetopt met wat zeezout of exotische kruiden. Dit was ook de derde keer dat ik in de jury zat en er was dit jaar meer te jureren bijvoorbeeld moesten we ook de calculatie van kost/verkoop prijs beoordelen en de tijd in de gaten houden.

Lekkerste Hamburgermenu 2019

De uitslag
Inmiddels bent u vast heel nieuwsgierig naar de uitslag dus hier gaan we:

De winnaar is geworden en dat voor het tweede jaar op rij:

  1. Feryland Palimbong met de New Destination – een combi tussen oost en west met nabrander
  2. Rida Labib met de Arabica Burger – mooie combi van smaken met een serieus broodje
  3. Peter Smulders met de Avocado Salsa Beef Burger – Toverkaas kende ik niet, maar zat hier in

Feryland was de terechte winnaar daar waren wij het als juryleden unaniem over eens.

Lekkerste Hamburgermenu 2019 winnaar
Het lekkerste hamburgermenu van 2019

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *