Hete Hond voor Valentijn
Soms komt u er niet onderuit. Valentijnsdag is zo’n moment. Ik, bedoel er zijn van die dagen dat u, als man geacht wordt het schort aan te trekken en met iets verrassends uit de keuken te komen. Vrouw of vriendin hoeven dan alleen maar verbijsterd of juist vol bewondering aan te schuiven terwijl de muziek zachtjes speelt en de kaarsen uitnodigend wuiven kom aan tafel, kom aan tafel.
Valentijnsdag
De kaarsjes en de muziek liggen al klaar , alleen nog even mijn lijstje doornemen:
- De ingrediënten voor een real Hotdog American style:
- 1 blik hotdogs of frankfurters
- Witte puntjes of hotdogbroodjes
- Plakken bacon
- Ui in ringen gesneden
- 3 eetlepels zonnebloemolie.
- 2 eetlepels hot ketchup
- Knoflook
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 250 gram zuurkool
- Mayonaise, mosterd en ketchup
Bereiding
Verwarm de worst zonder te koken. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de lengte in, maar niet door. Bak de Bacon in een droge hete koekenpan krokant en zet dan apart. Meng de mayonaise en de mosterd. Verhit de helft van de olie en bak uienringen en knoflook licht bruin, bak de (hot)ketchup ook wel even mee. Roer de rode wijn azijn erdoor. Roerbak de zuurkool circa 5 minuten in de rest van de olie. Leg op de witte puntjes wat zuurkool, daarop de worst, de mosterdmayo, bacon en uienringen. Er altijd nog extra mosterd en ketchup bij opdienen ook augurken en geraspte kaas zijn altijd welkom op tafel.
Romantiek met hoofdletters
Kaarsen en muziek aan en smullen maar! Nou, beste Snacknieuws lezers, als dat dan al niet romantisch is…….komt nog het toetje, als nagerecht heb ik de film Snackbar (2012) gescoord, zeg nou zelf de avond kan toch echt niet meer stuk.
geke dogo