Nieuwe lokale topper uitgebracht door Oliehoorn heet Zeedijk Mayonaise

Oliehoorn Horecava TapIn 2014 maakte Oliehoorn de Groningse saus Brander Mayonaise door heel Nederland beschikbaar. De saus werd door heel Nederland goed ontvangen. De sauzen fabrikant heeft niet stilgezeten want in samenwerking met de Amsterdamse slagerij Vet is de Zeedijk Mayonaise ontwikkeld.


Advertentie


Deze saus is sinds het begin van deze eeuw een vast onderdeel van het broodje Zeedijk. Oliehoorn heeft het voor elkaar gekregen om de saus in grote getalen te produceren en toch de authentieke smaak te behouden. Met de Zeedijk mayonaise heeft Oliehoorn weer een lokaal product in handen.

Oliehoorn Zeedijk Mayonaise

Oliehoorn omschrijft de saus als een zoet-pittige kerrie mayonaise. Met deze term is het misschien lastig voor te stellen hoe het smaakt. Na een proefsessie op de Horecava zou ik de Zeedijk Mayonaise omschrijven als de mayonaise die in gevulde eieren zit. Ik ben daar wel gek op, dus ook deze saus valt in de smaak. Maar voor welke snacks is de Zeedijk mayonaise bedacht? De woordvoerder van Oliehoorn zegt dat de saus multifunctioneel is. Een frikandel, kroketje, hamburger, vlees, bittergarnituur, een broodje, het maakt niet uit. Liefhebbers van Brander weten dat ze de saus moeten gaan proberen. Maar eigenlijk doe ik daarmee de saus te kort. Ik zou zeggen dat iedereen de saus moet proberen, zeker als je gek bent op gevulde eieren.

Oliehoorn Horecava Tap

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *