Plantaardige worsten en hamburgers van Moving Mountains verkrijgbaar in Nederland

Moving Mountains had met burgers en saucijzen op basis van planten al succes in het Verenigd Koninkrijk, Australië en meerdere delen van Europa. Nu zijn deze snacks ook in Nederland verkrijgbaar.

De burgers en saucijzen zijn vegan maar hebben volgens de makers een structuur, smaak en beleving die niet van echt te onderscheiden is. Mede door rode bietensap De grootste vleeseters en vega criticasters zouden niet om dit alternatief voor vlees heen kunnen. De worsten waren ook op de Horecava te zien en te proeven. Dat kon natuurlijk ook niet missen want duurzaam, plantaardig en vega(n) waren de drie sleutelwoorden van de beurs.

Moving Mountains bakplaat

Moving Mountains Burger
De Moving Mountains Burger weegt 113,5 gram per stuk en bevat 20g plantaardige proteïne. De basis van oesterzwam zorgt voor een sappige en vlezige structuur. Tarwe- en soja-eiwitten geven een vezelachtige textuur die lijkt op de een traditionele burger.

Moving Mountains Sausage
De Moving Mountains Sausage wegen 57 gram per stuk en zijn verpakt per vier. De toevoeging van de juiste specerijen zorgt ervoor dat de worstjes de traditionele braadworst evenaart zeker vanwege het plantaardige velletje. Ook bij deze saucijs zijn oesterzwam, rode bietensap en kokosolie gebruikt om de juiste sappige textuur te verkrijgen. Daarnaast haver om de stevige structuur van de saucijs te behouden en bevatten beide snacks vitamine B12 voor de essentiële voedingstoffen.

Moving Mountains

Op de beurs konden we een plantaardige Frankfurt worst proberen. Deze worst heeft ons positief verrast door de rokerige worst smaak en sappige structuur. Iets wat wij als vleeseters niet direct hadden verwacht.

Moving Mountains Frankfurter

De snacks zijn vanaf nu verkrijgbaar bij 362 Jumbo filialen. Ook enkele restaurants in de Randstad, waaronder Hard Rock Cafe Amsterdam verkopen de burgers.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *