Popster Ed Sheeran brengt pittige saus uit in Nederland

Tingly Ted'sI see fire inside a bottle. Naast dat hij de enige zanger op de radio lijkt te zijn, zet Ed Sheeran zijn eerste voetstappen in de snackwereld. Zijn pittige sausen ‘Tingly Ted’ en ‘Xtra Tingly’ zijn nu bij Albert Heijn en Jumbo in de schappen te vinden. Maar worden we hier ‘Happier’ van of krijgen we er de ‘Shivers’ van. Wij van snacknieuws moesten ze natuurlijk uitproberen.

Tingly Ted en Xtra Tingly
De sausen zijn in te delen in een milde (Tingly Ted) en een extra pittige (Xtra Tingly) variant. De gebruikte peper is de jalapeño. Meer jalapeño lijkt overigens ook het enige verschil te zijn tussen de twee varianten. De milde variant bevat 16% jalapeño en de pittigere variant 39%. Voor het Hollandse palet, dat niet veel pittigheid gewend is, zal de Tingly Ted nog dragelijk zijn, maar de Xtra Tingly niet meer.

Zure smaak
Desalniettemin zal de ervaren hot sauce fan niet opkijken van het hitteniveau van deze sausen. Die zijn wel meer gewend dan wat de jalapeño te bieden heeft. De sauzen hebben een opvallend zure smaak die afkomstig is van de gebruikte citroenpulp en azijn. De sauzen zijn vegan, biologisch en zelfs de flesjes zijn van gerecycled materiaal.

Tingly Ted's

Saus voor op alles
Ed Sheeran stelde het doel om een saus te maken die goed genoeg is om overal op te doen. Hij wilde een soort ketchup van de pittige sauzen maken. Of hij hierin geslaagd is valt af te vragen. De zure smaak van de saus kan overheersend zijn waardoor hij beter in de smaak zal vallen bij vis dan bijvoorbeeld bij friet.

Interessante ontwikkeling
Het is een interessante ontwikkeling wanneer muzikanten hun eigen snackproducten uitbrengen. We kijken al uit naar de rivaliserende Red Hot Chili Pepers pittige saus. We vragen ons nog wel af hoe het nou is om als beroemdheid de sauswereld in te gaan. Het zou mooi zijn als Ed Sheeran dat nog zou willen toelichten. Wij van snacknieuws staan open voor een interview.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *