Smaakt Subways nieuwe plant-based Teriyaki echt naar kip?

Subway TLC TeriyakiZoals iedere fastfoodketen heeft ook Subway steeds meer vegetarische variaties. Was er eerst de Veggie Patty (groenteschijf) en sinds maart 2019 de Vegan Supreme (gekruide kikkererwtenburger omhuld met quinoa, vergelijkbaar met falafel), nu gingen we speciaal naar de Subway voor de deze week geïntroduceerde T.L.C. Teriyaki.


Advertentie


Tastes Like Chicken
De afkorting staat overigens voor Tastes Like Chicken, bleek uit posters op de muur (en dit is geen grap). De T.L.C. Teriyaki krijgt een grote introductie. De medewerkers hadden allemaal een shirt aan met daarop een broodje met deze nieuwe plant-based Teriyaki. Een nieuw product, dat moeten we natuurlijk meteen proberen.

Subway TLC Teriyaki

Groene lepel
Wat meteen opvalt achter het toonbankglas is de handvatkleur van de nieuwe lepel, die is groen voor dit plantaardige product. Eerdergenoemde groenteschijf en kikkererwtenburger konden namelijk gewoon met een handschoen worden opgepakt. Met deze lepel kan Subway garanderen dat het niet in aanraking is geweest met vlees.

Subway TLC Teriyaki

Conclusie
Subway adviseert Vegan Garlic Aïoli maar we hebben gekozen voor een saus met BBQ-smaak. Buiten hebben we meteen onze broodjes gegeten en we moeten toegeven, het benadert de structuur en smaak van kip vrij aardig. Een stevige bite dus, voor als u eens iets anders wil proberen op een vleesloze dag.

Subway TLC Teriyaki

Jeroen Hartsuiker

Kiest graag voor kwaliteit en heeft af en toe een vegetarische dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *