Snackbar ‘gezonder’ dan restaurant

Patatje oorlogU kunt beter in een snackbar eten dan uitgebreid dineren in een restaurant. Deze opmerkelijke conclusie blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Illinois.

Uit het onderzoekt blijkt dat er buitenshuis vaak veel meer calorieën worden geconsumeerd dan thuis. Een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje worden vaak voorzien van meerdere glazen alcohol wat gezamenlijk goed is voor grote hoeveelheden zout en verzadigde vetten. In een restaurant eten we meer en langer dan dat we thuis zouden doen.

Twee menu’s uit een restaurant
Het Parool stelde twee fictieve, maar wel gebruikelijke, restaurantmenu’s samen om de theorie te testen. Menu 1 bestaande uit stokbrood met kruidenboter, paddenstoelensoep, biefstuk van de haas met frites en mayonaise, chocolademousse en 2 glazen bier telt totaal 2500 calorieën. Menu 2 bestaande uit 2 sneetjes focaccia met olijfolie, een salade caprese, cannelloni met spinazie en ricotta uit de oven, tiramisu, een glas prosecco, een glas wijn en een cappuccino toe kwam tot evenveel calorieën.

Twee fastfoodmenu’s
Het Parool bekeek ook twee fastfoodmenu’s. Een Big Mac menu van McDonald’s met cola en een sundae ijsje toe bevat 1500 calorieën. Het tweede menu met een kroket, patatje en een milkshake (allen gehaald bij de Febo) tikken samen 1400 calorieën aan. Daarmee kunnen we bevestigen dat u meer calorieën binnen krijgt in een restaurant dan bij een fastfood restaurant. En ja, in het eten van een restaurant zitten gezondere voedingstoffen maar in datzelfde eten zitten ook meer zout en verzadigde vetten.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *