Crompouce

Snacknieuws test Crompouce: is het een blijvertje?

CrompouceIn de wereld van zoete lekkernijen lijkt de Crompouce plotseling te zijn opgedoken te midden van het tumult van oliebollen en andere feestelijke lekkernijen. Zelfs onze vertrouwde lokale oliebollenkraam om de hoek blijkt nu deze nieuwe snack te verkopen. Natuurlijk konden we niet anders dan deze opmerkelijke creatie zelf proeven!

Wat is het ook alweer?
Voor degenen die even de draad kwijt zijn: de Crompouce bestaat uit een opengesneden croissant, gevuld met bakkersroom en bedekt met roze glazuur. De naam is een slimme samenvoeging van tompouce en croissant. De snack werd voor het eerst geïntroduceerd in 2020 door Bammetje Bakery, en dit jaar heeft het de mainstream bereikt, zelfs te vinden in grote supermarkten zoals Albert Heijn. De populariteit ging echter niet zonder controverse, met een rechtszaak en zelfs een eigen kerstbal.

Crompouce

Het oordeel
Maar laten we het hebben over de smaak. Na een fietstocht ziet de Crompouce er misschien niet meer zo appetijtelijk uit aan de buitenkant, maar het draait allemaal om de binnenkant. En die stelt niet teleur. De combinatie van de croissant met het glazuur en de bakkersroom smaakt verrassend goed. Het lijkt alsof deze snack altijd al heeft bestaan.

Crompouce opengesneden

Toch kan het niet ontkend worden dat de Crompouce en de tompouce opvallend veel op elkaar lijken, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan het succes. Maar is deze nieuwkomer een blijvertje? Er zijn enkele nadelen, zoals het feit dat netjes eten een uitdaging is, net als bij een tompouce. Bovendien onderscheidt de Crompouce zich niet genoeg van zijn tompouce-neefje. Waarom zouden twee snacks naast elkaar bestaan als ze zo sterk op elkaar lijken?

Desondanks is de Crompouce zeker het proberen waard, vooral als je al fan bent van de traditionele tompouce. De combinatie van smaken is een aanrader, zelfs als de vraag blijft of deze nieuwkomer echt een blijvende plaats zal veroveren in het uitgebreide assortiment van zoete lekkernijen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *