Snacknieuws test insectenburger

InsectenburgerInsecten worden vaak het eten van de toekomst genoemd. Toch is er in eerste instantie een hoop weerstand tegen insecten. Maar wie door die vooroordelen heen kan kijken ziet dat er van insecten goede snacks te maken zijn. Nochey is een bedrijf dat voedingsmiddelen verkoopt op basis van insecten . Ze richten zich op 4 groepen: snacks, vlees, maaltijden en sportvoeding.

Nochey noemt het zelf: proteïne verrijkte producten. De insecten die ze gebruiken zijn meelwormen, krekels en sprinkhanen. Nochey vroeg Snacknieuw om hun nieuwste insectenburger te testen. We wisten een testpanel samen te stellen die de burger gemaakt op basis van meelwormen, zwarte bonen, linzen en verse kruiden wilde testen. Het proteïne percentage van de burger is 24%, vergelijkbaar met een stuk vlees.

Uiterlijk
De burger is zo nieuw dat Nochey er nog niet uit is welk paneermeel ze gaan gebruiken. Wij hebben een grove variant gekregen. De structuur van de insectenburger is prima en niet droog. Er zijn geen insecten meer te zien. Waarschijnlijk een bewuste keus van de leverancier waardoor het een prima instap insectenhap is voor mensen die de voordelen van insecten eten inzien maar misschien het aanzicht van een meelworm opeten nog als een drempel beschouwen.  De afmeting van de burger is ongeveer 11 cm in diameter en zal een variabele dikte hebben omdat ze handmatig worden gemaakt door het bedrijf Gebrs. van der Ende.

Insectenburger

Geur
De geur van de insectenburger is kruidig.

Smaak
Het is een goed gekruide burger met een prima rijke smaak. Het smaakt niet naar vlees, het smaak eerder naar een vegaschijf. Maar de verhouding en structuur van deze burger is beter.

Saus
Zoals vaker bij een nieuwe snack zoeken we naar een ideale combinatie met een saus. In het geval van de insectenburger proberen we mayonaise, currysaus en whisky cocktail saus. De whisky cocktail saus lijkt het best aan te sluiten bij de smaak van de burger.

Oordeel
Al met al is de insectenburger van Nochey een prima vervanger voor een stuk vlees. Het is een prima instap insectenhap zonder dat er overduidelijk insecten in de snack aanwezig zijn. De insectenburger zal ongeveer € 1,75 per stuk kosten bij de groothandel.

Insectenburger binnenkant

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *