Terugblik op Horecava 2016

Kleine hamburgerNog eentje dan, met moeite en kleine tegenzin proeven we alweer een snack. Het is een zware taak om als Snacknieuws redacteur naar de Horecava te gaan, maar iemand moet het doen. Het resultaat is er dan ook naar. We komen enthousiast terug met een hoop informatie en inspiratie. In deze terugblik laten we u nog eenmaal alle hoogtepunten zien van de Horecava van 2016 en (her)beleven we de nieuwe snacks die dit jaar tot een succesvol snackjaar gaan maken.

Frikandellen muurOpvallende nieuwe snacks
Het ontwikkelen van nieuwe snacks is riskant en niet veel leveranciers wagen er zich aan. Toch hebben we ook dit jaar diverse nieuwe, revolutionaire snacks gezien. Neem bijvoorbeeld de Snertkroket, een kroket gevuld met snert en worst. Of de SatéPUCK een hockeypuck-achtige saté snack. Een andere nieuwe saté snack is de Kipsaté bitterbal. Dan was er nog het Jochempie een gehaktsnack met stukjes ui erin. En we hadden de eer om een Halal kroket te proeven, een luxe kroket gevuld met vlees gemaakt volgens de Halalnormen.

Hamburgers
Op de Horecava werden we bijna doodgegooid met de hamburger ideeën boekjes: vol met garnering, presentatie en sauzen. U kunt het zo gek niet bedenken of het staat uitgebreid beschreven in de boekjes. Het is duidelijk dat hamburgers een hoofdrol op eisen op de afgelopen Horecava. Met burgerrestaurants die als paddenstoelen uit de grond schieten is het ook niet zo vreemd. Op de Horecava komen we onder meer de Hamburgers van L.A. Foods en de mini hamburgers (Sliders) van Topking tegen. Daarnaast was er ook weer de lekkerste hamburger van Nederland.

Kleine hamburger

Het is geen schande meer om een snack uit de oven te serveren. Voorheen werd men er op aangesproken als er geen frituur maar een oven aanging. Tegenwoordig zijn de ovensnacks niet aan te slepen. Ook niet op de Horecava. Ook waren er diverse technische ontwikkelingen te bewonderen zoals een snackmuur waarbij een gebruiker contactloos kan betalen.

Saus
Een snack zonder saus is als een vis zonder water. Gelukkig was er genoeg saus te vinden op de beursvloer. Remia had met haar eigen sauzen en dochterbedrijven Gouda’s Glorie en het onlangs aangekochte bedrijf Yil’driz een waar sausimperium neergezet. Voor de sauzen van Yil’driz was er zelfs een kebabzaak ingericht. Oliehoorn had naast hun frietsaus en Brander Mayonaise ook nog een nieuwe variant: Clean Label mayonaise. Maar daarover schrijven we later meer.

Na de Horecava hebben we een aantal dagen moeten trainen om alle extra calorieën er af te sporten. Daarnaast zijn onze kleren naar de stomerij gegaan om de frituurlucht er uit te halen. Maar het was het allemaal waard. Op naar volgend jaar!

Kebabzaak

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *