Vandaag is de dag van de hamburger

Hamburger met eiVandaag is het donderdag 28 mei, dit is niet zo maar een donderdag of een 28 mei want dit is de dag van de hamburger. De hamburger is een ongekend populaire snack die bijna overal verkrijgbaar is.

Hamburgers zijn er in alle soorten en maten. Ze kunnen door de bereider op iedere manier gemaakt en voorzien worden van ingrediënten. Waarschijnlijk zijn ze daarom zo populair. Zelfs de luxe restaurants hebben een (variant) van een hamburger op de menukaart staan. Ook zijn er diverse vegetarische en veganistische varianten. Dus deze snack is bij bijna iedereen geliefd.

Historie van de hamburger
Maar waar komt de hamburger vandaan? Daar zijn heel veel verschillende verhalen over. Mogelijk werd in 1895 de eerste hamburger gemaakt door de Deense kok Louis Lassen. Hij had een eettent Louis’ Lunch in New Haven, Connecticut. Eerdere varianten van de hamburger hadden een gehaktbal in plaats van een schijf vlees waardoor de hamburger van Louis waarschijnlijk de eerste is in de vorm zoals wij de hamburger kennen.

Hamburger met ei

Meerdere bedenkers?
De hamburgers werden snel populair doordat ze makkelijk gegeten konden worden zonder bestek of bord. In 1904 werd de hamburger bekend bij international publiek doordat deze werd verkocht bij een grote expositie. Vanaf dat moment werd de hamburger omarmt door het grote publiek. In een ander verhaal wordt geclaimd dat Otto Kuase of Otto Krause (men weet niet precies wat zijn naam was) in 1881 in de stad Hamburger de snack bedacht. En dan zijn er nog de Chinezen die al sinds 1045 hamburgers maken!

Uiteindelijk maakt het niet uit die we hamburger heeft bedacht. Wat belangrijker is hoe gaan we het vandaag vieren? Laat het ons weten via een reactie.

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *