Vleeshufters en de Tofumaffia

Opvallend nieuws was onlangs de fraude van vleesprofessor Diederik Stapel die wat zelfgemaakte cijfertjes bij elkaar optelde en tot de ‘wetenschappelijke’ conclusie kwam dat u en ik hufterig worden als we aan een stukje vlees denken. Beetje lachen zou u zeggen, maar daar dachten wetenschap en media anders over. ‘Prima onderzoek, interessant, moeten we toch iets mee doen’, was de algemene teneur.


Advertentie


Nu de miskleun van de professor aan het licht is gekomen is het interessant te kijken wat de reacties zijn. Opvallend is dat de Radboud Universiteit het gehele onderzoek van haar website heeft verwijderd. ‘Niets aan de hand, nooit gebeurd’. Maar hé, in de cache van Google staat het nog gewoon hoor. ‘Is niet goed geweest, hadden we anders moeten doen, de conclusies kunnen we nog niet bewijzen’, stellen de collegawetenschappers inmiddels zogenaamd gewetensvol. Zij zeggen dus niet: er klopt geen hout van, het is gewoon niet waar, ga gerust door met vlees eten. De wetenschappers houden een slag om de arm. De Tofumaffia was er als de kippen bij om ons te beschuldigen van hufterigheid, maar heeft moeite haar ongelijk te erkennen. Bah.

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *