Stuff Dutch people like

Vreemde Nederlandse (snack)gewoontes

Stuff Dutch people likeNederlanders hebben vreemde gewoontes. Leg maar eens aan een buitenlander uit waarom we hagelslag eten, of wat dacht u van een haring. De meeste niet-Nederlanders walgen al bij de gedachte. Schrijfster Colleen Geske heeft een boek gemaakt met alle vreemde dingen die Nederlanders Nederlands maken.

Stuff Dutch people like
Het boek heet “Stuff Dutch people like”. Veel van de verhalen zijn een feest van herkenning. Aan de hand van 50 punten worden Nederlanders neergezet als een volk dat graag praat over het weer, meerdere fietsen heeft en (soms) rode broeken draagt. Maar ook onze eetgewoontes worden flink besproken. We eten haring, prakken ons eten, friet eten we met mayo, we kopen of bakken op onze verjaardag zelf een taart en zijn gek op stroopwafels en drop. Stuff Dutch people like is een leuk cadeau voor buitenlandse vrienden, maar ook voor Nederlanders valt er genoeg te lachen. Het boekje is geschreven in het Engels, soms steenkolen Engels, en bevat veel plaatjes. De adviesprijs van het boek is € 15,95 en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com (waar het boekje nu € 12,99 kost!).

Bent u een Nederlandse Snacker?
Naast het boekje is Colleen (samen met Oikos) een website gestart: The Dutch Snacker. Op deze site worden de meest opmerkelijke Nederlandse snackgewoontes geplaatst. Ook kunt u een test doen om te kijken hoe Nederlands uw snackgewoontes zijn. Alles met een flinke dosis humor. Ik bleek een score te halen van 60 en ben dus geen typische Nederlandse snacker. Misschien komt het omdat ik geen haring lust?

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *