Vrouwen liegen over eten van snacks

Uit een enquête die gehouden is onder 3.000 Britten blijkt dat de gemiddelde vrouw jaarlijks 474 keer liegt over de hoeveelheid eten, het eten van snacks en de hoeveelheid gedronken alcohol. De enquête werd uitgevoerd door Timex.


Advertentie


Vanmiddag niet snacken
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen het meest liegen over de hoeveelheid eten. Op de tweede plaatst staat de leugen: “ik eet nu een grote lunch, maar ga vanmiddag niet snacken”. Ook zeggen sommige vrouwen nooit fastfood te eten, terwijl ze dat wel doen.

Imago belangrijker dan eerlijkheid
Volgens dr. Cassandra Maximenko is het imago belangrijk dan eerlijkheid. Niemand wil gezien worden met ongezond eten. Maar door te liegen tegen anderen, liegen vrouwen ook tegen zichzelf. Daardoor beseffen ze de schadelijke gevolgen voor hun gezondheid niet.

Dit zijn de twintig meest voorkomende leugens:
1. Het was maar een kleine portie
2. Ik eet nu een grote lunch, maar ga vanmiddag niet snacken
3. Ik verwen mezelf maar af en toe met iets lekkers
4. Ik eet altijd vijf porties groenten en fruit per dag
5. Ik heb de koekjes niet aangeraakt
6. Ik heb maar één glas gedronken
7. Ik heb de laatste niet opgegeten
8. Na deze maaltijd eet ik voor de rest van de dag niets meer
9. Ik had het te druk om te lunchen
10. Ik kan ze even goed nu opeten, voor ze slecht worden
11. Ik at een gezonde salade
12. Ik raak nooit fastfood aan
13. Rode wijn is gezond
14. Ik neem maar een half suikerklontje
15. Ik beperk het aantal opgenomen koolhydraten
16. Ik ben aan het voorproeven
17. Ik heb enkel een glas alcohol gedronken omdat we wilden toasten
18. Ik drink alleen light frisdranken
19. Ik heb enkel de restjes van de kinderen opgegeten
20. Ik drink geen koffie of thee na vijf uur ’s middags

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

2 gedachten over “Vrouwen liegen over eten van snacks

 • 14 januari 2012 om 14:39
  Permalink

  Whaha! Erg voorkomend verschijnsel hier :p Me vriendin zegt altijd niet veel te hebben gegeten op een dag, totdat ze erover na gaat denken en erachter komt dat het dieet van een sumoworstelaar er niks bij is :p

  Beantwoorden
 • 30 januari 2012 om 10:01
  Permalink

  Ik neem dan maar aan dat jouw vriendin geen sumoworstelaar is?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *