Thuisbezorgd NL

Bestel trends van 2023: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

ThuisbezorgdIn een culinaire reis door het Nederlandse besteluniversum onthult Thuisbezorgd aan het einde van 2023 niet alleen de populairste gerechten maar ook de smaakvolle geheimen achter de bestellingen. Vergeet traditionele vuurwerkstarts; hier begint het nieuwe jaar met de onweerstaanbare aantrekkingskracht van frikandel speciaal en culmineert het in de Koninklijke omhelzing van pizza margherita. Laten we duiken in de cijfermatige keuken van Thuisbezorgd en ontdekken welke smaakexplosies het jaar hebben beheerst.

Frikandel Speciaal als Nieuwjaarstraditie
Het nieuwe jaar start in Nederland niet met vuurwerk, maar met een onweerstaanbare trek in frikandel speciaal. Geen andere dag registreert zoveel bestellingen van deze favoriete Nederlandse snack als op nieuwjaarsdag.

Pizza Margherita Heerst Na Koningsdag
Het meest bestelde gerecht na Koningsdag blijkt de pizza margherita te zijn. Deze wordt niet alleen gegeten maar vooral gedeeld met vrienden of familie, wat aantoont dat samen eten een belangrijk element is bij bestellingen.

Gezamenlijk Bestellen in Nederland
Nederlanders bestellen voornamelijk voor meerdere personen. Koppels staan bovenaan met 46%, gevolgd door families met 39%. Alleenstaanden en vrienden volgen met respectievelijk 23% en 16%.

Bestellingen met Een Doel
Bestellingen gaan vaak hand in hand met entertainment. Nederlanders combineren hun favoriete maaltijden het liefst met het kijken van een film of serie (20%), samenzijn met vrienden (13%), het vieren van speciale momenten zoals verjaardagen (9%) of simpelweg als beloning na een lange werkdag (26%).

Groeiende Populariteit van Vega en Vegan
De bestellingen voor vegetarische gerechten zijn gestegen naar 29,72%, terwijl veganistische keuzes goed zijn voor 13,23% van alle bestellingen. Een duidelijke indicatie van de groeiende interesse in plantaardig eten.

Kapsalon Scoort Tijdens Champions League Finale
Het best scorende gerecht tijdens de Champions League-finale van dit jaar was de Döner Kapsalon, wat aangeeft dat deze snack het publiek wist te veroveren tijdens sportevenementen.

Kapsalon

Zoete Verleidingen
Een echte zoetekauw in Nederland plaatste dit jaar 577 dessertbestellingen, waarvan 174 cheesecake macarons. Toetjes zijn überhaupt populair, met favorieten als chocolade lavacake, kaneelstengels, baklava, chocolate chip cookies en tiramisu.

Opmerkelijke Bestelcijfers en Fooien
Uit het overzicht komen ook opvallende individuele cijfers naar voren. Zo bestelde de Nederlandse kampioen maar liefst 852 keer dit jaar, waarvan 200 broodjes kaas. De duurste bestelling van 2023 kwam uit Amsterdam, met een rekening van €1.113, zonder fooi. Nederlanders gaven de hoogste fooi van €46,45, met alleen Zwitserland (€50,16) en Duitsland (€50) als uitzonderingen. De bestedingen per gerecht, per regio, tonen prijsverschillen in Nederland. Amsterdam leidt de ranglijst, terwijl Friezen en Groningers het zuinigst zijn met fooien.

Nachtleven Bestellingen
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zien opvallend veel nachtelijke bestellingen. Groningen spant de kroon als de absolute nachtbraker, met 3,7% van de bestellingen diep in de nacht.

In een notendop biedt Thuisbezorgd’s jaaroverzicht niet alleen een smakelijk inkijkje in de eetgewoonten van Nederland maar ook in de dynamiek van gezamenlijk genieten, de groeiende trend van vegetarisch en veganistisch eten, en de culinaire diversiteit die ons land te bieden heeft. Het lijkt erop dat Nederlanders niet alleen van hun eten genieten, maar ook van de sociale ervaring die ermee gepaard gaat.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *