Bikkelsaus

Bikkelsaus: saus voor bikkels?!

BikkelsausEen vent met tatoeages waar een rockster jaloers op zou zijn en een stoere dame met bandana prijzen de nieuwe Bikkelsaus van Remia aan. De saus werd oorspronkelijk bedacht door snackbar Kruimeltje in Krimpen aan den IJssel, Remia was zo over de saus te spreken dat ze deze op de Horecava landelijk hebben geïntroduceerd.

De frisse saus heette oorspronkelijk Kruimelsaus, naar de snackbar Kruimeltje. Remia koos voor de naam Bikkelsaus. Door de ingrediënten zoals diverse kruiden en een vers uitje is de saus fris, dun en licht pikant. Een saus voor echte bikkels volgens Remia.

Bikkelsaus

Een bikkel van twee?
De Bikkelsaus was ook direct op de Horecava te proberen. De unieke saus is verslavend want je blijft er van eten. Dat komt aan de ene kant omdat de saus vrij dun is en dus goed naar binnen te lepelen is. Daarnaast is de smaak niet heel erg dominant dus doet het ook de smaak van de frietjes eer aan.

Maar is het nou echt een saus voor bikkels? Als proef om de som heb ik een kleine hoeveelheid meegenomen en laten proeven aan mijn zoon van twee. Normaal eet hij zijn frietjes met appelmoes maar zelfs deze jonge snackgezant kon de bikkelsaus waarderen. Dat geeft aan hoe lekker de saus is maar aan de andere kant ook dat de pikantheid erg meevalt. Want zo stoer als de bikkel van Remia is mijn zoon (nog) niet.

Bikkelsaus potje
De kruiden zijn goed in de Bikkelsaus te zien.

Blijvertje
De naam Bikkelsaus is misschien iets minder passend maar het concept rondom de bikkel is door Remia erg goed neergezet.  De saus vind ik erg verslavend en valt ook bij de rest van het gezin in de smaak. In ons huis is dit dus een blijvertje!

Bikkelsaus

2 Comments on “Bikkelsaus: saus voor bikkels?!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *