Bikkelsaus: saus voor bikkels?!

BikkelsausEen vent met tatoeages waar een rockster jaloers op zou zijn en een stoere dame met bandana prijzen de nieuwe Bikkelsaus van Remia aan. De saus werd oorspronkelijk bedacht door snackbar Kruimeltje in Krimpen aan den IJssel, Remia was zo over de saus te spreken dat ze deze op de Horecava landelijk hebben geïntroduceerd.


Advertentie


De frisse saus heette oorspronkelijk Kruimelsaus, naar de snackbar Kruimeltje. Remia koos voor de naam Bikkelsaus. Door de ingrediënten zoals diverse kruiden en een vers uitje is de saus fris, dun en licht pikant. Een saus voor echte bikkels volgens Remia.

Bikkelsaus

Een bikkel van twee?
De Bikkelsaus was ook direct op de Horecava te proberen. De unieke saus is verslavend want je blijft er van eten. Dat komt aan de ene kant omdat de saus vrij dun is en dus goed naar binnen te lepelen is. Daarnaast is de smaak niet heel erg dominant dus doet het ook de smaak van de frietjes eer aan.

Maar is het nou echt een saus voor bikkels? Als proef om de som heb ik een kleine hoeveelheid meegenomen en laten proeven aan mijn zoon van twee. Normaal eet hij zijn frietjes met appelmoes maar zelfs deze jonge snackgezant kon de bikkelsaus waarderen. Dat geeft aan hoe lekker de saus is maar aan de andere kant ook dat de pikantheid erg meevalt. Want zo stoer als de bikkel van Remia is mijn zoon (nog) niet.

Bikkelsaus potje
De kruiden zijn goed in de Bikkelsaus te zien.

Blijvertje
De naam Bikkelsaus is misschien iets minder passend maar het concept rondom de bikkel is door Remia erg goed neergezet.  De saus vind ik erg verslavend en valt ook bij de rest van het gezin in de smaak. In ons huis is dit dus een blijvertje!

Bikkelsaus

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

4 gedachten over “Bikkelsaus: saus voor bikkels?!

 • 22 maart 2022 om 23:06
  Permalink

  Echt nergens verkrijgbaar, niet bij Vomar, Dirk of ah

  Beantwoorden
  • 19 april 2022 om 17:43
   Permalink

   Hallo Martin,

   Van het weekeind zagen we de zwarte flessen Bikkelsaus staan bij de Jumbo supermarkt. Dus probeer het daar eens.

   Succes!

   Groet,

   Redactie Snacknieuws

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *