Bouw je thuiswerkplek om naar een cafetaria

Frituurpannen FrikandelleneetwedstrijdWe werken al maanden thuis, zelfs al bijna twee jaar. En ook na deze pandemie zullen we waarschijnlijk meer thuiswerken. Natuurlijk kan de thuiswerkplek aangekleed worden met wat planten, een kunstwerk of een leuk pennenbakje maar eigenlijk wil je een borrelende, dampende, naar frituurlucht ruikende werkplek.

Met de volgende tips kan een thuiswerkplek omgebouwd worden naar een cafetaria. Want wat maakt een cafetaria een cafetaria? Naast het aanbod aan snacks is dit de apparatuur om de snacks te bereiden. En deze apparatuur is ook voor consumenten verkrijgbaar en vaak goed betaalbaar zeker de kleinere varianten.

Mini frituurpan
Het belangrijkste werkinstrument van een cafetaria is de frituurpan. Waarschijnlijk heb je er al eentje thuis. Uiteraard kan er groots aangepakt worden met een inbouwfrituurpan voor de keuken. Maar ze zijn ook in mini formaat verkrijgbaar zodat er net 5 bitterballen inpassen of een frikandel of twee. En dat is dan weer erg handig voor de thuiswerker.

Mini oven
In de keuken staat waarschijnlijk al een oven. Maar als je thuiswerkplek op zolder is, in de schuur of op de camping dan is een mini oven geen overbodige luxe. Is er een saai overleg dan kan je tussendoor even een broodje bapao maken. Is de directeur bezig met een saaie digitale toespraak? Warm de oven alvast op want er komt zo pizza aan. En ook een digitale borrel is een stuk leuker met diverse ovensnacks. Overwerken is geen probleem want met een mini oven in de kantoorruimte is de maaltijd zo klaar. Je ziet het een mini oven is een “must have” voor de ideale thuiswerkplek.

Snackmuur
Wie niet gaat voor mini maar liever alles groot aanpakt kan zelfs een snackmuur kopen. Je weet wel zo’n apparaat met alle luikjes. Leuk voor als er mensen over de vloer komen of als je in een groot huishouden leeft. Een snackmuur neemt wel een aanzienlijk deel uit het budget. Dus kijk eens op een tweedehands website. Wie een snackmuur heeft moet ook flink aan de bak want allemaal lege vakjes is geen gezicht.

Snackmuur

Ruil het bureau in voor een vitrine
Om de werkplek af te maken moet het bureau plaatsmaken. Voor “slechts” €1500 kan je een bureau inruilen voor een snackbarvitrine. Hier kan je al je spulletjes makkelijk in kwijt en het blijft nog gekoeld ook. De vitrine heeft genoeg ruimte voor pennen, papier en alle andere kantoorbenodigdheden en aan de andere kant is er nog genoeg ruimte voor wat snacks tijdens de saaie scrumevents. Vergeet niet om de vitrine kleurrijk aan te kleden want je wil geen modderfiguur slaan als de vitrine plots te zien is tijdens een teamsvergadering. Achter een vitrine kan zowel staand als zittend gewerkt worden dus ook ergonomisch verantwoord.

Snackbarvitrine

Drinken
En wat moet ik dan drinken? Nou dat kunnen we oplossen met een frisdrankautomaat. Maar zo’n machine kost al snel €1500 of gehuurd worden voor een paar euro per dag. Een simpeler en goedkoper alternatief is een mini koelkast ook wel tafelmodel genoemd. Drink je het liefst een Milkshake? Ook daar hebben we een oplossing voor. Een tafelmodel milkshakemachine is al verkrijgbaar voor €379. Een echte Milkshake machine waar ook softijs meegemaakt kan worden kan zo oplopen tot €20.000 en dat is wel wat te gek voor een thuiswerkplek.

En mocht het thuiswerken je neus uitkomen dan heb je alvast alle apparatuur in huis om je eigen cafetaria te beginnen.

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *