Cafetaria

Coronavirus zorgt voor groei in bezorgen en afhalen

We geven toe, het is een open deur, maar sinds het coronavirus is er een flinke stijging in het bezorgen en afhalen van maaltijden. Dat is niet zo vreemd want dit zijn momenteel de enige twee opties die nog over zijn gebleven om aan die heerlijke snacks te komen.

Besteding daalt met 3%
Afhalen is met 25% gestegen en bezorgen met 75%. De metingen werden gedaan door Out-of-Home Shopper Monitor en Datlinq in de eerste twee weken van de lock down. Totaal was de besteding aan eten en drinken maar 3% lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Volgens de gegevens is er een grote verschuiving te zien binnen de verschillende segmenten van de food- en beverage sector. Zo reizen mensen een stuk minder en komen ze bijna niet meer op hun werk. Dit zijn dan ook de locaties die hard worden getroffen. De grootste plus zit in de supermarkten. Daar werd 13% meer verkocht dan normaal.

Stijging in afhaalmogelijkheden
Normaal gesproken kan er bij een derde van de restaurants eten afgehaald worden, dat is sinds maart bij 50 procent het geval. Ondanks deze mogelijkheid daalde het weekbezoek aan eetgelegenheden van 5 miljoen naar 3,2 miljoen.

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *