Curry 36 am Bahnhof Zoo

Curry36Voor insiders is Curry 36 am Bahnhof Zoo een uiterst strategisch gelegen snackbar, het toppunt van de fastfood beleving. Gesitueerd letterlijk en figuurlijk op een van Berlijns belangrijkste openbare vervoersnetwerken. Verbindt, voedt en voorziet Curry 36 haastige bus, trein en metro reizigers van een snelle hap. Daarbij hanteren ze  prijzen die uit de vorige eeuw lijken te komen.


Advertentie


Concurrentie
Op dit punt, een echte A-locatie is een pittige concurrentiestrijd gaande. Ik geef het u te doen: aan de voet van een grote luxe McDonald’s die zich met een wenteltrap hoog boven de Curry 36 verheft. Daarbij biedt McDo een warme zit en 3 uur gratis wifi.  Curry 36 paait de klant daarentegen met haar status van “cult imbiss”  en de opvallend lage prijzen. Voeg daarbij de Spartaanse openingstijden van Curry 36 van 09.00 tot 05.00 uur (dus 20 uur per dag) en u heeft een snack scenario om van te water tanden.

Curry36

Prijslijst
Zie de prijslijst en verbaas u. een klein vergelijk, op straat of op een kerstmarkt betaalt u doorgaans zeker € 3 tot € 3.50 voor een broodje worst, hier dus  € 2,00.

 Duitse benaming
 Vertaling
 Prijs
Bratwurst ohne Darm gebraten mit Curry
Braadworst zonder darm gebakken met curry
€ 1,80
Bockwurst gebraten mit Curry
Backworst gebakken met curry
€ 1,80
Biocurrywurst ohne oder mit Darm
Biocurrywurst zonder of met darm
€ 2,20
Bulette mit Curry
Gehaktbal met Curry
€ 1,80
Riesenbockwurst
Reuze worst
€ 1,80
Riesenbockwurst mit Majoran
Reuze worst met majoraan (kruiden)
€ 1,80
 Schinkenknacker
Worst van ham
€ 1,50
Delikatess-Wiener
Delicatesse Worstje
€ 1,50
 Org. Thüringer Rostbratwurst im brötchen
Origineel Thüringer braadworst in broodje
€ 2,20
Paniertes Schweinenschnitzel
Gepaneerde varkensvlees schnitzel
€ 2,60
 6 st. Chicken Nuggets
€ 2,50
12 st. Chicken Nuggets
€ 3,90
Fleischspiess (gebraten oder in pikanter Sosse)
Spies (gebakken of in een pittige saus)
€ 2,50

Een broodje is dan nog 20 cent, Uien rauw of gebakken 50 cent en tenslotte Ketchup of Mayonaise  30 cent. Een portie friet kost € 1,60.

Curry 36

Museumstuk
Curry 36 levert ook de dagelijkse worsten aan het bekende currywurst museum in een ander deel van de stad. Dit is niet een onbelangrijk gegeven want sinds de opening in 2011 van het  “Deutsches Currywurst Museum Berlin” wordt dit museum elk jaar een belangrijker bedevaartsoord voor  de nieuwsgierige en snackgrage toerist.

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *