Flugel Bitterbal Dutchies

De tien leukste nieuwe snacks van 2021

Pizza worstenbroodje2021 had twee gezichten. Aan de ene kant waren er hoogtepunten en aan de andere kant veel tegenslagen en beperkingen. Als we het hebben over de hoogtepunten dan denken wij gelijk aan diverse nieuwe snacks die dit jaar werden geïntroduceerd. We nemen dan ook even de tijd om terug te blikken naar de leukste nieuwe snacks van 2021.

10) Hamburger van €5000
De duurste snack uit het lijstje is de record hamburger met een waarde van €5000. Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen creëerde een burger van € 5000 en dat bleek de duurste hamburger ter wereld te zijn. Daarom werd de burger ook opgenomen in het Guinness Book of Records.
9) Vocking kroket en bitterbal
Het Utrechtse familiebedrijf Vocking kennen we van de leverworst. Maar dit jaar maakte de worstenfabrikant een uitstapje naar de snackwereld met een culinaire bitterbal en kroket. Een snack zonder concessies met als basis de authentieke Vocking leverworst en verse ingrediënten zoals peterselie, ui, grove mosterd, slagroom.
GoGo Kapsalon eten8) Go Go Kapsalon
Zaten we te wachten op een kapsalon uit de diepvries? Zeker als het de smaak heeft van de Go Go Kapsalon. Ideaal tijdens de sportzomer van 2021 of als er even geen tijd is om een maaltijd te maken. Met een beetje sla en saus staat er plots een volwaardige maaltijd op tafel. Het maakt dus opeens niet meer uit als de snackbar door een lockdown eerder dicht moet, want wij hebben een kapsalon in de vriezer liggen.
7) Frikandeldippers
Een nieuwe twist voor frikandellen in een snackformaat. De Frikandeldippers werden bedacht door Lekker & Anders. De snack is even simpel als goed. Want waarom moet er altijd iets bijzonders van gemaakt worden als de basis al goed is?
Lay's Restaurants Flavours_26) Lays chips KFC, Subway en Pizza Hut
Chipsfabrikant Lays bedacht samen met KFC, Subway en Pizza Hut drie nieuwe smaken. Een bijzondere samenwerking die goed werd ontvangen. Door diverse acties en promoties werden de smaken regelmatig onder de aandacht gebracht.
5) McChicken Single, Double en BBQ McChicken
De McChicken is al jaren een iconische burger bij McDonald’s. Toch durfde de keten het aan om de snack in 2021 twee keer aan te passen (er werd ook een McChicken Spicy geïntroduceerd). In september waren er zelfs even vier varianten van de McChicken: een Single en Double variant en een McChicken BBQ Single en Double.KFC Bitterbal Bucket
4) Bitterballen van KFC
Kentucky Fried Chicken (KFC) bedacht een geniale zet: voor het eerst te wereld werden er Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen gemaakt die in 2020 in het restaurant werden verkocht. En een paar maanden later (inmiddel ins 2021) ook via de supermarkt werden verkocht. Een uniek product dat ook nog eens goed smaakt. Ook de opvallende bucket waarin de ballen worden verkocht kunnen we enorm waarderen.
3) Frikan’ Dutchman
Een beetje pizzeria heeft een pizza met frikandellen. Domino’s moest er dan ook aan geloven en kwam zodoende met de Frikan’ Dutchman: een pizza met frikandellen, uitjes, curry en mayonaise.
Flügel Bitterbal Dutchies2) Flugel Bitterbal
Een hele bijzondere combinatie die geïntroduceerd werd is de Flugel bitterbal. Een roodgekleurde bal, gevuld met het zoete alcoholische drankje, bieten en een krokante korst. De nieuwe snack werd in het geheim ontwikkeld en geïntroduceerd op de elfde van de elfde, de traditionele start van carnaval.
1) Pizza worstenbroodje
Op nummer 1 staat de pizza worstenbroodje. Dit is een verse Jumbo afbakpizza met toppings van worstenbroodjes, mozzarella, tomatensaus en spek. Wie had ooit gedacht dat de snackcultuur van Italië gecombineerd zou worden met Brabant? Zowel worstenbroodjes liefhebbers als pizzafanaten reageerden daarom geschokt. We hoefden het in ieder geval even niet over corona te hebben!
Pizza worstenbroodje
Opvallend is dat de lijst vol staat met zogeheten fusion snacks, een combinatie van twee bestaande snacks of smaken. Dit zijn vaak relatief simpele creaties die toch goed kunnen scoren. Waarschijnlijk passen die ook goed bij het jaar wat we doorgemaakt hebben. We kijken uit naar 2022 met een hoop nieuwe en verrassende snacks!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *