Dit is waarom niet ieder cafetaria Raspatat verkoopt
Een portie Raspatat is een variant op de standaard portie friet. De puree is eenmaal gefrituurd heerlijk krokant. Het is voor mij een reden om naar een cafetaria te gaan.
Maar er zitten voor een cafetaria ook wat nadelen aan Raspatat en dat zorgt er voor dat niet iedere cafetaria Raspatat verkoopt. Om te beginnen is het een vrij grote machine waar maar net ruimte voor moet zijn. Daarnaast zorgt het aardappelpoeder van de Raspatat voor meer viezigheid in het frituurvet. Het vet moet dus vaker schoon gemaakt worden.
Tenslotte moet een portie Raspatat worden afgemeten en in een apart mandje gefrituurd. In die tijd kan het mandje niet meer gebruikt worden voor andere snacks of friet. Een kleine cafetaria met minder frituurmanden zal dus minder snel Raspatat verkopen omdat het zeker op drukke tijden zorgt voor een grote logistieke uitdaging.
Gelukkig zijn er genoeg plekken waar we wel Raspatat kunnen krijgen!
Raspatat voor meer viezigheid in het frituurvet. Het vet moet dus vaker schoon gemaakt worden.
Dit verhaal is pertinent onjuist.
Gewone frites bevat rijkelijk meer kruimels en restanten.
De baktijd is korter waardoor je in dezelfde tijd meer ras(max) frites kunt bakken.
Ras patat smaakt niet het is geen friet maar aardappel poeder en water het heeft niks met verse friet maken het is gewoon smakeloos. geef mij maar verse friet betaal graag wat meer voor iets wat smaakt.
Ik heb 40 jaar maar één Ras patat bakker gevonden die zich aan de baktijd van 90 seconden hield. In alle andere gevallen was het altijd te lang. Ook is het deeg vaak te warm of te oud. Dit leidt tot vieze kapotte vlekkerige frietjes die niet te vreten zijn. Als je ze besteld, eis dan 90 sec. baktijd.