Raspatat

Dit is waarom niet ieder cafetaria Raspatat verkoopt

Een portie Raspatat is een variant op de standaard portie friet. De puree is eenmaal gefrituurd heerlijk krokant. Het is voor mij een reden om naar een cafetaria te gaan.

Maar er zitten voor een cafetaria ook wat nadelen aan Raspatat en dat zorgt er voor dat niet iedere cafetaria Raspatat verkoopt. Om te beginnen is het een vrij grote machine waar maar net ruimte voor moet zijn. Daarnaast zorgt het aardappelpoeder van de Raspatat voor meer viezigheid in het frituurvet. Het vet moet dus vaker schoon gemaakt worden.

Tenslotte moet een portie Raspatat worden afgemeten en in een apart mandje gefrituurd. In die tijd kan het mandje niet meer gebruikt worden voor andere snacks of friet. Een kleine cafetaria met minder frituurmanden zal dus minder snel Raspatat verkopen omdat het zeker op drukke tijden zorgt voor een grote logistieke uitdaging.

Gelukkig zijn er genoeg plekken waar we wel Raspatat kunnen krijgen!

Raspatat

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *