KFC Bitterbal getest

Snacknieuws test de KFC kip bitterballen

KFC Bitterbal SchaalIn maart introduceerde KFC hun kip bitterballen voor de consument. Ik was zeer benieuwd naar deze bitterbal maar het kwam er tot op heden niet van om de bal ook daadwerkelijk te proberen. Maar toen ik ze in het vriesvak zag liggen heb ik ze meegenomen, een reden zou ik later wel verzinnen. Ach, waarom is er een reden nodig om bitterballen te eten?

Verpakking
De verpakking ziet er fantastisch uit, het is een bucket met strepen in het rood en wit. Iedereen ziet direct dat dit een product is van KFC. De verpakking is echter ook vrij onpraktisch. Ik sta na mijn aankoop in een overvolle vriezer een te grote bucket te proppen waar maar tien ballen inzitten.

KFC Bitterbal Bucket

Oven
De bitterballen mogen alleen in de Air Fryer of oven. Een Air Fryer heb ik niet want ik ben een diehard frituurder, dus gaan de ballen in de oven. Ik moet bekenen dat ik bitterballen altijd in het vet klaarmaak dus ben benieuwd naar de creaties uit de oven. Na 9 minuten begint de oven te piepen en mogen we de KFC ballen gaan proberen. Echter blijkt al snel dat ze niet aan alle kanten even krokant zijn, ze hadden even gedraaid moeten worden. Misschien is het onwetendheid of onkunde maar het staat niet op de verpakking.

KFC Bitterbal Schaal

Pittig
De ragout in de bitterballen is vooral pittig van smaak. Ze doen de naam eer aan en drinken er dus ook graag een drankje bij. De ragout is daarnaast erg fijn met zo nu en dan een stukje kip maar daarvoor moeten we wel goed zoeken.

KFC Bitterbal Binnenkant

Conclusie
De ballen zijn zeker voor herhaling vatbaar maar er kleven ook wat nadelen aan. Tien bitterballen is wat weinig voor een feestje, terwijl de bucket dan weer vrij groot van formaat is.  Daarnaast gebruik ik liever een frituurpan voor het maken van bitterballen want ik zit er niet op te wachten om de ballen halverwege te gaan draaien. De verpakking scoort dan weer goed en ook qua smaak zijn ze onderscheidend. Met de vele dagen die we thuis door hebben gebracht kunnen we wel wat plezier gebruiken. En deze bitterballen kunnen daarbij helpen. De tien ballen zijn ook zo op dus is het maar goed dat er maar een select gezelschap mag langskomen.

De bitterballen van KFC zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn waar ze per 10 stuks € 3,79 kosten.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *