Dit zijn de snacks die verkrijgbaar zijn op het Frituurfestival van 4 juni

't PompeboltsjeOp 8 mei deden we een aankondiging voor het zesde Frituurfestival in Drachten. Inmiddels zijn er meer details bekend gemaakt evenals de te verwachten snacks.

Het festival wordt dit jaar gehouden in de binnentuin van Vintage Coffee te Drachten. Dit jaar zijn er op het terrein onder meer de culinaire kunsten van restaurant Thús te proberen met gefrituurde sushi en kaasbeignets met salie tuille, watermeloen en doperwten crème.

't Pompeboltsje

Van de Bruine fruitschaal is er het snackje van Friesland: ‘t Pompeboltsje. Dit is een kipburger met een brioche bolletje in vorm van een pompebled. Daarnaast zijn er nog de Wilde Slager gefrituurde goosestrips, ganzen en zwanen eierballen, frikandel van ree en zwijn, een loempia met hertengehakt en diverse vega hapjes. Voor wie een eerdere editie heeft bezocht: ook het rad van frituur maakt een terugkeer waarmee vette prijzen gewonnen kunnen worden.

Volgens de organisatie heeft het Frituurfestival het grootste assortiment aan unieke frituur snacks per vierkante meter op een festival. Het Frituurfestival wordt gehouden bij Vintage coffee binnentuin Zuiderbuurt 14, 9203 CW Drachten op zondag 4 juni van 13:00 tot 22:00.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *