Le Frique

Le Frique, de culinaire variant op de frikandel

Le Frique borrelDe frikandel is al jaren immens populair: van de drie snacks die een cafetaria verkoopt is één daarvan een frikandel! Daarom werd het tijd voor een luxe frikandel. Le Frique is een culinaire variant op de frikandel gemaakt met kwaliteitsvlees van varkens en kippen en verrijkt met specerijen en een mix van kruiden.

Le Frique is een creatie van Frank en Pieter die tijdens de eindpresentatie van een slagersworkshop op het idee kwamen om een kwaliteitsfrikandel te maken. Na een klein jaar en veel (uit)proberen waren daar de eerste variaties. Inmiddels is Le Frique verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Le Frique Classique, Le Frique Unique en Le Frique Cajun. Daarnaast is er een vegavariant: Le Frique Vega. Iedere variant heeft zijn eigen kwaliteiten.

 • Le Frique Classique. Een eerbetoon aan de frikandel, maar dan eigentijds en met luxe ingrediënten. Opvallend is dat de frikandel voor 93% uit vlees bestaat, veel meer dan bij een normale frikandel. De frikandel is daarnaast een stuk grover, de korst is veel krokanter en het vlees is sappig en smakelijk. De smaken en kruiden van Le Frique zijn subtiel. In alles scoort Le Frique een hoog cijfer.
 • Le Frique Unique. Le Frique alleen dan met een licht gekruide smaak. Le Frique Unique is op smaak gemaakt met venkelzaad.

  Le Frique Unique
  Le Frique Unique
 • Le Frique Cajun. Een heerlijke pittige variant op Le Frique die qua smaak en structuur wat weg heeft van een Indisch balletje. Deze Le Frique is op smaak gebracht met gerookte paprika en chilipeper. Ik ben zeker fan van deze laatste variant. Le Frique Cajun verdient een plekje op de borrelplank en zal een biertje nog lekkerder doen smaken.
 • Le Frique Vega. Dit is de Vega versie van Le Frique en misschien wel de beste vegetarische frikandel die ik ooit heb geproefd. Met een combinatie van jackfruit, erwten-eiwit, plantaardige oliën, zout, kruiden en specerijen weten Frank en Pieter met Le Frique Vega een ideale vleesvervanger neer te zetten. De snack heeft ook een krokant korstje maar is van binnen sappig. Daarmee is dit ook een zeer geslaagde versie.

  Le Frique Vega
  Le Frique Vega

Le Frique Classique en Le Frique Vega zijn verkrijbaar in regulier formaat. Alle Le Friques zijn er in borrelformaat. De snacks van Le Frique kunnen klaargemaakt worden in de frituurpan, oven of op het vuur. Le Frique is verkrijgbaar bij de groothandel of horecagelegenheden. Kijk voor meer informatie op hun website.

Le Frique borrel

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *