Streetfood

Wat zijn typisch Zuid-Amerikaanse gerechten of snacks?

StreetfoodWie Latijns-Amerika ooit heeft bezocht, kan zich de regionale gerechten waarschijnlijk nog steeds goed voor de geest halen. Het staat namelijk bekend om zijn fabuleus gekruide gerechten en veelzijdigheid aan gerechten. De Zuid-Amerikaanse keuken, hoewel het natuurlijk een half continent beslaat, is er een van veel vlees, bonen en taco’s! Per land en regio kunnen de gerechten nogal uiteen lopen. Wij zetten daarom de meest populaire gerechten voor je op een rij in dit artikel.

Argentijnse vleesgerechten
De Argentijnse keuken staat bekend haar geweldige rundersteaks van een superieure kwaliteit; gewoon uit eigen land. Op de pampa’s van Argentinië grazen de hoogwaardige runderrassen Hereford en Angus in de vrije natuur. De vleesindustrie van Argentinië en Nederland verschillen als dag en nacht van elkaar. Argentijns rundvlees is van een absolute A-kwaliteit en het vee is vrij van toegevoegde groeihormonen of antibiotica.

Rundvlees is zeer populair in Argentinië, zo vind je er natuurlijk vele grill gerechten (asado), waar meestal een riant biefstuk, premium ossenhaas, of rundersteak op het menu staat. Deze is heerlijk te marineren met chili kruiden, knoflook en verse grove kruiden. Het gerecht chimichurri is een bekend grill gerecht, waarbij de biefstuk rosé wordt gebraden, in partjes wordt gesneden en wordt bestrooid met kaas, marinade dressing en kruiden.

Mexicaanse taco’s

Wie kent er geen taco’s en zijn we er niet allemaal verzot op? Deze smakelijke, knapperige chips-achtige wraps zijn te vullen met allerhande ingrediënten. Veel voorkomend zijn de ingrediënten: gekruid gehakt met chilikruiden, kidneybonen, mais, rode ui, grove peterselie, en natuurlijk met heerlijke dipsauzen, zoals guacamole en rode tacosaus. Om je vingers bij op te eten!

Streetfood

Chili con Carne
Nog een ware klassieker is het gerecht ‘Chili con carne’ (Chili met vlees). Let op: het gerecht is van oorsprong Texaans/ Mexicaans (deze gebieden liepen voorheen nogal door elkaar, grote delen van de zuidelijke Verenigde Staten waren voorheen Mexicaans grondgebied).

Chili con carne is een echte bonenschotel, en bevat vrijwel altijd: bruine bonen of kidneybonen, uien, paprika, gebakken gehakt, tomatenpuree, hete chilisaus/ chilipepers. Het gerecht mag écht net iets te heet gekruid zijn, dan komt dit het beste tot zijn recht.

Al trek gekregen?
Je hoeft niet altijd zelf aan de slag om Zuid-Amerikaans te kunnen eten: bezoek eens een Zuid-Amerikaans restaurant. Een goed Zuid-Amerikaans restaurant serveert namelijk gerechten uit diverse Latijns Amerikaanse landen. Wie niets met vleesgerechten heeft, maar juist voor taco’s wil gaan, komt er volledig aan zijn trekken. Iets wat ook geldt voor vegans. Maar ook voor de échte carnivoor is het bezoek aan een Zuid-Amerikaans restaurant een waar feest. Bestel een gegrild entrecote, ossenhaas of rundersteak. Je kunt meestal rekenen op riante porties van het meest heerlijk gemarineerde, hoogwaardig Argentijns rundvlees. Dát is nu het fijne van de Zuid-Amerikaanse keuken: deze is écht van alle markten thuis en biedt fantastische gerechten voor iedereen!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *